25n
25N
25N

Aldaia presenta la seua campanya sobre ciberviolència en menors

Aldaia presenta la seua campanya sobre ciberviolència en menors
01/10/2020 -

L’àrea d’Igualtat d’Aldaia reprén la seua activitat formativa amb el curs ‘Violència de gènere digital en menors: velles violències, nous formats’ a través del qual es pretén actualitzar i complementar la formació en aquesta disciplina del personal municipal que treballa, de manera directa o indirecta, amb persones menors d’edat “un dels sectors més vulnerables a aquesta xacra”, expliquen des del departament.

Durant la jornada inicial, l’edil d’igualtat de la localitat, Encarna Menges, va destacar que des del 2018, Aldaia és una de les poblacions que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, i va insistir que “es percep una certa preocupació entre els qui intervenen amb menors tant a escala municipal com en els centres d’educatius davant l’augment de la violència entre xiquets i xiquetes i joves d’aquestes edats, i no sempre se sap com respondre de manera eficaç a aquesta problemàtica”.

El curs està impartit per CAVAS i homologat per l’IVAP. Els objectius són:

• Sensibilitzar sobre l’existència d’aquesta manera específica de violència i sobre el fet que també constitueix violència de gènere.
• Ampliar el coneixement del personal municipal la labor professional del qual està relacionada amb menors.
• Contribuir a facilitar la seua labor de prevenció, detecció i intervenció des dels serveis municipals.

Es realitzarà els dimarts des del 29 de setembre al 27 d’octubre, de 9 a 14 hores en el Centre Matilde Salvador.

Guia de sensibilització

Durant la presentació del projecte també s’entregaren exemplars de la guia de sensibilització “Esborra la ciberviolència de gènere”. Es tracta d’un recurs coeducatiu realitzat per l’àrea d’Igualtat d’Aldaia amb els objectius de:

• Sensibilitzar sobre una nova forma de violència psicològica, econòmica i sexual cap a les dones i menors.
• Informar de com detectar aquest tipus de violència i els recursos que existeixen per a afrontar-la.
• Facilitar la prevenció, detecció i intervenció a professionals i famílies.

Segons expliquen des del departament, a través d’aquest material formatiu busquen “promoure el principi d’igualtat de tracte entre dones i homes, contribuint a l’establiment de models de relació entre la població més jove basats en la llibertat, la solidaritat i el respecte a la diferència i a la diversitat, a l’una que el rebuig d’estereotips de gènere que coarten les possibilitats d’una vida lliure i en igualtat”. D’aquesta manera, la guia pretén ser una eina útil per a detectar la ciberviolència i promoure la igualtat en l’entorn digital “fent així un pas més en el llarg camí per a aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i homes”, asseguren.

Tant el curs com la guia estan emmarcats dins del projecte presentat per a la convocatòria de subvencions de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 7 =

bombers
Valencia activa