25n
25N
25N

Aldaia inicia el curs escolar amb aparells i formació per a assistir engargussaments

Aldaia inicia el curs escolar amb aparells i formació per a assistir engargussaments
24/09/2019 -

Tots els centres escolars públics d’educació infantil i primària d’Aldaia han començat el nou curs 2019/2020 amb la instal·lació de dispositius i la formació necessària per a evitar l’asfíxia en casos d’engargussament.

“En cas d’obstrucció de les vies respiratòries d’un menor cada segon compta, per això és vital la ràpida actuació. Creiem que la senzillesa del dispositiu i la formació d’una gran part de la plantilla és crucial en aquesta situació”, així ho afirma el tècnic d’Educació, Enric Blat.

El consistori va realitzar una jornada formativa prèvia a l’inici del menjador escolar del nou curs. A aquesta formació va assistir un responsable de menjador i un mestre de cada centre. Així, a les instruccions de bon ús del dispositiu es van oferir nocions de mediadors per a ensenyar a la resta de professionals que componen la plantilla de cada centre i que estan presents en l’horari escolar. “Treballem per garantir la prevenció i la seguretat en els nostres centres, però volem estar segurs que si succeeix una cosa així disposen de les eines i coneixements per a evitar emergències majors”, explica María José Carcelén, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Aldaia.

Dechocker, nom que rep l’aparell, funciona succionant l’element que obstrueix la via respiratòria de la víctima en cas d’engargussament. La seua utilització és senzilla i no requereix una formació mèdica específica pel que això facilita que gran part del personal a càrrec dels menors coneguen ja el protocol d’actuació i puguen salvar la vida d’una persona en cas d’emergència.

A Espanya al voltant de 1.900 persones moren anualment per engargussament, una xifra que quasi iguala a les defuncions en accidents de trànsit. Així mateix, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 80% de les morts per aquesta causa són menors. És per això que el consistori, a més de la seua política de prevenció va voler posar en marxa aquesta proposta en tots els col·legis públics del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 7 =