25n
25N
25N

Aldaia divideix el rebut domiciliat de l'IBI en 4 mesos i l'Impost de Vehicles en 2 mesos

El rebut de l’IBI “domiciliat” es parteix en quatre quotes, es pagaren a l’agost, setembre, octubre i novembre i el període de pagament per als “no domiciliats” s’amplia tres mesos fins a novembre.

Aldaia divideix el rebut domiciliat de l'IBI en 4 mesos i l'Impost de Vehicles en 2 mesos
07/05/2020 -

L’Ajuntament d’Aldaia ha aprovat aquesta setmana la modificació del calendari fiscal per a l’any 2020 amb l’objectiu de facilitar als contribuents el compliment dels seus deures tributaris i pal·liar, dins de les competències municipals l’impacte econòmic de la pandèmia causada per la COVID-19.

Així mateix, des del consistori puntualitzen que han habilitat “un model especial de finançament adaptat a algunes situacions especials provocades pel Coronavirus, i que s’estudiaran, de manera individual, en el cas de ser necessari”.

Destaca la suspensió de la taxa d’ocupació de terrasses per als bars i restaurants de la localitat així com la taxa de mercat ambulant fins al 31 de desembre de 2020. “A través d’aquesta mesura, i unes altres que puguem posar en marxa pròximament, volem posar el nostre granet d’arena per a ajudar a la reactivació del sector hostaler, sempre seguint les instruccions determinades en les diferents fases del període de desescalada, explica l’alcalde, Guillermo Luján”.

Flexibilització dels impostos

En aquest aspecte, destaca la transformació de l’Impost de Béns immobles (IBI), que es flexibilitza al màxim per a facilitar el pagament. D’aquesta manera, d’una banda, tots els veïns que fins hui abonaven aquesta taxa dins de la modalitat de “domiciliat” amb data de pagament 15 de juny, passaran a ingressar-ho, de manera automàtica i sense sol·licitar-ho, en quatre parts corresponents al dia 5 d’agost, 5 de setembre, 5 octubre i 5 de novembre del 2020.

Per exemple -expliquen des de l’àrea econòmica municipal- si abans un ciutadà pagava un rebut d’IBI de 200 euros a data 15 de juny, mitjançant el nou calendari passarà a abonar 50 euros el 5 agost, 50 el 5 setembre, 50 el 5 octubre i altres 50 el 5 de novembre.” Per part seua, aquelles persones que preferien abonar l’IBI quan els arribava el rebut a casa, abonant-lo en el banc, amb targeta en l’Agència Tributària Municipal, o via web, veuran ampliat el termini màxim de pagament tres mesos, de l’1 d’agost anterior al 6 de novembre amb el nou calendari.

Impost de Vehicles de Tracció Mecànica

L’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), també s’adapta a les circumstàncies provocades pel Coronavirus. Així, el pagament “domiciliat” amb data 15 d’abril, passarà a abonar-se el rebut, de manera automàtica per a tots els veïns en dues parts, la primera el 5 de juny i la segona el 5 de juliol.

Aquelles persones que optaven per satisfer aquesta taxa realitzant l’ingrés via web, de manera directa en l’entitat bancària o amb targeta en l’Agència Tributària Municipal, també veuran ampliat el termini màxim de pagament de l’1 de juny establit amb anterioritat al 31 de juliol actual, és a dir, una ampliació de dos mesos.

Guals i Fracciona

Pel que respecta a la taxa de guals, es retarda la data d’abonament automàticament al 5 de juny per als domiciliats, i s’amplia de l’1 de juny al 31 de juliol gràcies al nou calendari,

Per part seua, el sistema “Fracciona”, que agrupava tots els impostos municipals i dividia el seu pagament a parts iguals en deu mesos, de gener a octubre, passarà a fer-se efectiu fins a desembre, per a poder així fer front a les mensualitats d’abril i maig sense suposar una distorsió per als contribuents.

“Totes aquestes mesures naixen amb l’objectiu de col·laborar, en la mesura que siga possible, a l’alleujament de la situació dels veïns i veïnes d’Aldaia que s’han vist afectats per la situació econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19”, expliquen des del govern municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + dos =