25n
25N
25N

Aldaia aprova un fons de rescat que donarà 3.000 euros a autònoms en risc d'insolvència

En tractar-se d’una línia nova, l’Ajuntament arrenca amb un capital inicial de 100.000 euros ampliable en funció del desenvolupament d’aquesta iniciativa

Aldaia aprova un fons de rescat que donarà 3.000 euros a autònoms en risc d'insolvència
10/06/2020 -

Així mateix, des del govern municipal expliquen que aquesta iniciativa no és de tipus generalista, sinó que pretenen ajudar més a qui més ho necessita. “Per a un ajuntament com el nostre -expliquen- seria molt més fàcil repartir una quantitat econòmica menor a tothom, sense verificar qui la necessita més i qui menys. Seria un treball més fàcil i còmode per a nosaltres, però creiem que no tindria el mateix efecte en l’economia local. La fórmula que hem triat se centra en aquells que més ho necessiten, i per això aquests mateixos autònoms i microempreses podran rebre una quantitat més elevada, la qual cosa resultarà més beneficiós per a rellançar el cicle econòmic del municipi”.

Així, des del consistori assenyalen que aquest fons de rescat municipal és una iniciativa “pionera i nova dins del nostre entorn” i que en tots els casos es farà efectiu “previ estudi de la situació econòmica de cada autònom o microempresa on s’analitze de manera àgil i dinàmica la seua solvència, liquiditat i viabilitat de futur”.

D’aquesta manera, es podrà injectar fins a 3.000 euros perquè l’empresa beneficiària puga fer front a despeses pròpies de la seua activitat, “seguint una línia d’actuació similar a la que ja estem duent a terme des dels serveis socials municipals d’Aldaia amb les ajudes d’emergència”.

En aquesta línia, s’articularan dos nivells d’ajuda, un primer que aconseguirà fins als 1.500 euros per a les situacions de risc alt d’insolvència, i un segon de fins a 3.000 euros dirigit a pal·liar les situacions de risc extrem d’insolvència.

Els sol·licitants emplenaran una senzilla memòria econòmica, i en cas de valorar-se positivament, passaran a aportar la documentació que acredite la seua situació, sempre en un procés que serà àgil i dinàmic.

A aquest efecte, es crearà una comissió d’experts composta per personal funcionari de l’àmbit de l’economia que comptarà amb el suport extern d’assessors econòmics, i que seran els encarregats de dilucidar quins autònoms o microempreses d’entre aquells que sol·liciten l’ajuda, estan realment en reg d’insolvència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + huit =