25n
25N
25N

Un any més, Alcàsser celebra Sant Antoni en la Plaça del Castell

Aquesta vesprada, a les 20.00 hores, s’encendrà la tradicional foguera de Sant Antoni

Un any més, Alcàsser celebra Sant Antoni en la Plaça del Castell
13/01/2018 -

Aquest cap de setmana, nombroses localitats valencianes celebren la festivitat de Sant Antoni Abat en la qual, d’acord amb la tradició, cada 17 de gener, l’Església realitza la benedicció de tots els animals, sense distinció. Així i tot, i per a celebrar-ho en gran, envoltats d’amics i familiars, la festa s’avança a aquesta nit.

Segons conta la història, Sant Antoni Abat, que va viure una vida austera, va descobrir la saviesa contemplant la naturalesa. D’aquesta manera, va adquirir el costum de beneir als animals, però també a les plantes. Després de la seua defunció, aquest sant va ser nomenat patró dels ramaders i protector dels animals domèstics.

No obstant això, més enllà de la benedicció d’animals, cada localitat prepara diferents esdeveniments per a celebrar Sant Antoni Abat, entre els quals quasi sempre està present la famosa foguera. I com no podia ser d’una altra manera, Alcàsser també es suma, any rere any, a aquesta tradició. D’aquesta manera, aquesta vesprada, 13 de gener, a les 20.00 hores, es procedirà a l’encés de la foguera de Sant Antoni en la mítica Plaça del Castell, lloc de trobada dels veïns del municipi.

Un acte popular que estarà amenitzat, una vegada més, per l’espectacular música de tabals i dolçaines i els balls regionals de la Colla Guirigall i Dansarrels. Per descomptat, els assistents també podran gaudir d’una exquisida degustació de carabassa torrada, mistela i llonganisses a la brasa. Gastronomia valenciana i molt bon ambient s’uneixen a Alcàsser per a viure una nit màgica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 2 =

bombers
Valencia activa