25n
25N
25N

Alcaraz: 'La Ciutat de la Llum és clau per a l'articulació territorial i la modernització de l'economia'

Alcaraz: 'La Ciutat de la Llum és clau per a l'articulació territorial i la modernització de l'economia'
11/08/2016 -

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions de la Ciutat de la Llum a Alacant acompanyat pel director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana Antonio Rodes. Pendents de la decisió que prenga Brussel·les respecte al futur del complex cinematogràfic, el conseller ha reiterat avui el compromís del Consell amb la Ciutat de la Llum, així com l’aposta perquè es convertisca en un centre de creació i desenvolupament del sector audiovisual valencià.

“Parlar estrictament de cinema segurament ja no té el sentit que tenia fa uns quants anys. Ara cal fer-ho des d’una visió molt més àmplia que podria abastar des d’albergar instal·lacions de la futura Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, fins a temes de formació o fins i tot incorporar startups de desenvolupament tecnològic relacionat amb aplicacions informàtiques o videojocs”, ha explicat Alcaraz, encara que també ha demanat paciència, ja que “ara depén del que diguen les instàncies europees”.

Per al conseller, “la Ciutat de la Llum és un repte per al Consell, però també per a la societat alacantina i il·licitana, ja que és clau per a l’articulació territorial i la modernització de l’economia de la zona”. Per açò, ha apel·lat als ajuntaments d’Alacant i Elx, així com a la Diputació, universitats, sectors econòmics i societat civil perquè “aporten idees i s’impliquen en la cerca d’inversions”. Segons Alcaraz, es tracta de treballar en comú. “Hem d’acostar tots el muscle perquè açò no es perda”, i ha lamentat la situació de restricció econòmica a la qual l’actual Govern estatal té sotmesa a la Generalitat i que dificulta la inversió pública.

El conseller Manuel Alcaraz s’ha mostrat esperançat que la decisió que arribe de Brussel·les per a la Ciutat de la Llum siga la més beneficiosa per a la Comunitat Valenciana, ja que “les institucions europees són conscients que hi ha un canvi polític i s’ha avançat en les regles del joc de neteja, fiabilitat i transparència. Ara s’està confiant més en la Generalitat que fa un any”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =