25n
25N
25N

Alcaraz: 'El Tribunal de les Aigües és la història del poble valencià pel seu passat, el seu present i el seu futur'

Alcaraz: 'El Tribunal de les Aigües és la història del poble valencià pel seu passat, el seu present i el seu futur'
23/09/2016 -

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que el Tribunal de les Aigües “és la història del poble valencià, no solament pel seu passat, sinó pel seu present i perquè té molt futur”, futur en el qual espera que “explique també amb la presència de dones”.

El conseller Alcaraz ha rebut de mans del president del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, Manuel Ruiz, la brusa i la medalla de la institució que ho converteix en Síndic d’Honor d’este Tribunal, acte que s’ha desenvolupat durant la tradicional sessió en la Porta dels Apòstols de la Catedral.

El conseller ha expressat la seua gratitud per aquest reconeixement que ha qualificat d'”autèntic honor” i, al seu torn, ha ressaltat la “riquesa que aporta el Tribunal de les Aigües de la Vega de València al dret valencià i al dret internacional, sent a més una mostra de la història viva del poble valencià en unir història de la nostra agricultura, de la nostra aigua i del nostre dret”.

Alcaraz ha posat l’accent en la labor que realitza esta institució valenciana i ha indicat que des de la Conselleria de Transparència “anem a seguir recolzant i col·laborant amb el Tribunal de les Aigües, treballant en diferents projectes per a difondre l’activitat d’esta mil·lenària institució com a pilar bàsic de la justícia tradicional valenciana”.

Per la seua banda, el president del Tribunal de les Aigües, Manuel Ruiz, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment al conseller pel treball que es realitza de forma conjunta amb la Conselleria de Transparència.

El Tribunal de les Aigües és una entitat que, des del punt de vista històric, compta amb més de mil anys acreditats d’existència, disposa també d’una sòlida base jurídica per a fonamentar la seua condició de Tribunal consuetudinari i tradicional que dirimeix els conflictes hídrics entre els regants de la Vega de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =