25n
25N
25N

Alcaraz: 'El portal GVA Oberta és una eficaç eina en la lluita contra la corrupció i la prevenció de les males pràctiques'

Alcaraz: 'El portal GVA Oberta és una eficaç eina en la lluita contra la corrupció i la prevenció de les males pràctiques'
08/11/2016 -

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que el portal GVA Oberta “és una eficaç i potent eina en la lluita contra la corrupció i la prevenció de les males pràctiques”.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, en col·laboració amb la Delegació de Govern i les forces i cossos de seguretat de l’Estat, ha iniciat a Alacant unes jornades formatives sobre l’ús del portal GVA Oberta dirigides a aquests col·lectius. La jornada ha sigut impartida per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.

Com a novetat en matèria de contractes, el conseller ha anunciat que el portal GVA Oberta “permet obtenir informació dels contractes públics i les seues modificacions de manera més accessible i útil (per exemple, per import, empresa, anualitat, etc.), a més d’oferir la possibilitat de descàrrega en el format de full de càlcul”.

El conseller ha qualificat aquestes jornades pilot “d’experiència pionera”, atés que és la primera vegada que es realitza en tota Espanya”, iniciativa que “esperem que puga desenvolupar-se en altres autonomies, atés que pot ser molt útil per a prevenir comportaments que pogueren arribar a convertir-se en delicte”.

Aquest taller es repetirà hui en la caserna de la Guàrdia Civil de Benimaclet a València i el pròxim dia 9 de novembre en la Comissaria Provincial de Castelló amb l’objectiu d’aportar aquesta eina a la prevenció de les males pràctiques i lluita contra la corrupció.

Al taller impartit ahir a Alacant han assistit integrants de grups de Policia Judicial que es dediquen a la recerca de delictes tecnològics, contra la propietat en general (furts, atracaments, blanqueig de capitals, etc.); membres de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO); així com, integrants de grups d’Estrangeria, dedicats a la desarticulació de xarxes d’immigració il·legal i falsificació de documents (UCRIF).

Quant a la Guàrdia Civil, ha participat membres de la Policia Judicial, equips de delicte contra el patrimoni, de recerca de delictes tecnològics i contra el crim organitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + un =