25n
25N
25N

Cerdà: «és ridícul que el PP diga que incrementem impostos quan ells ens obligaren a eliminar bonificacions amb el pla d'ajust dels préstecs Montoro»

Cerdà: «és ridícul que el PP diga que incrementem impostos quan ells ens obligaren a eliminar bonificacions amb el pla d'ajust dels préstecs Montoro»
25/09/2020 -

L’alcalde Roger Cerdà, en declaracions a Xtradio, ha contestat al comunicat del PP de Xàtiva sobre les ordenances fiscals de 2021. Sobre l’acusació llançada pels populars en referència a la taxa de recollida del fem, Cerdà explica que «nosaltres ens veiem obligats a eliminar una decisió que pren l’anterior govern del Partit Popular, que és bonificar al 50% la taxa del fem de l’Ajuntament de Xàtiva. Aquella bonificació es va aprovar en el moment que també es va aprovar la taxa del COR».

Cerdà, al respecte, aclareix que «després, quan al PP li va arribar el moment de demanar el préstec del Pla Montoro d’11 milions d’euros, va haver de fer un pla econòmic i financer, ja que el deute de l’Ajuntament es va situar en 25 milions d’euros. I en eixe pla econòmic i financer, aprovat pel govern municipal del PP, no per un govern encapçalat per mi com a alcalde, en eixe mateix pla ja es diu que les taxes han de cobrir els serveis. És dubtosament legal aprovar la bonificació d’una taxa».

L’alcalde continua explicant que «per tal de cobrir el cost del servei de recollida de fem, s’ha d’eliminar eixa bonificació del 50% de la taxa i el veí ha de pagar realment el cost del servei. Nosaltres, el que hem fet és determinar com s’elimina eixa bonificació, a raó d’un 10% cada any, complint amb allò que va acordar el mateix Partit Popular com a mesures per a reduir l’endeutament i incrementar els ingressos de l’Ajuntament de Xàtiva, en un moment en què l’Ajuntament tenia 25 milions d’euros de deute, endeutament que en aquest moment està en l’entorn dels 10 milions d’euros i que per tant hem passat del 100% a menys del 40%, reduint un 60% l’endeutament municipal, tot això ens obliga a prendre aquest tipus de mesures».

«Per tant – en paraules de Cerdà -, és prou ridícul que aquells que van acordar que s’havia de fer el que nosaltres estem fent, ara critiquen que eliminem eixa bonificació. És absolutament ridícul que el PP isca dient que nosaltres incrementem impostos quan són ells qui van acordar això i quan són plenament conscients que bonificar una taxa és irregular i il·legal. No ho dic jo: ho diu la llei i ho diu la mateixa intervenció d’aquest Ajuntament», conclou l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 2 =