25n
25N
25N

L'alcalde de València fa una crida per la igualtat i anuncia que participarà en la manifestació del 8M

L'alcalde de València fa una crida per la igualtat i anuncia que participarà en la manifestació del 8M
06/03/2020 -

‘alcalde de València, Joan Ribó, ha animat a tots els veïns i veïnes de València a participar dels actes que tant l’Ajuntament com les diferents entitats cíviques convoquen per a commemorar el 8 de Març: “diumenge celebrarem tots i totes el Dia de la Dona: el dia de les dones. Una jornada de reivindicació feminista per la igualtat entre homes i dones. Per això vull convidar a tots els valencians i valencianes perquè participen en els diferents actes que organitza l’Ajuntament, d’una banda, però també de les activitats convocades per les entitats socials, com ara la manifestació del 8M que de vesprada recorrerà els carrers de València. Jo mateix, com alcalde de la ciutat, també m’uniré”.

L’alcalde ha fet aquestes declaracions a preguntes dels periodistes en la presentació del cupó de l’ONCE en el Saló de Cristall de l’Ajuntament. “Perquè la igualtat ens fa una millor societat i repercuteix positivament sobre les dones i també sobre els homes”, ha dit Joan Ribó, per a reivindicar que els homes també s’involucren en els valors d’igualtat que, segons ha dit, enforteixen la democràcia: “És una qüestió de justícia social bàsica que la meitat de la població tinga els mateixos drets i les mateixes oportunitats que l’altra meitat. I a nosaltres, els homes, el feminisme també ens allibera de clixés que només fan que coartar la nostra llibertat emocional”.

Joan Ribó ha fet un repàs per les principals reivindicacions feministes que any rere any ixen a l’agenda pública cada 8 de Març i que, segons ha dit l’alcalde, han d’estar en inclosos en les polítiques públiques durant els 365 dies de l’any: “En aquest 8 de març reivindique per als valencians i valencianes, i per a tot el món, la igualtat efectiva en matèria salarial, el trencament dels sostres de vidre, la corresponsabilitat en les tasques domèstiques i la criança, la fi de l’assetjament sexual i de la violència de gènere… Hi ha tants aspectes a reivindicar que enguany, novament, el 8 de març és imprescindible”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

caixaontinyent
paterna