25n
25N
25N

L'alcalde de Paterna, investigat, i el PP demana la seua dimissió

Un jutjat investiga a l’Ajuntament de Paterna per presumpte fraccionament de contractes en Halloween

A l'esquerra, l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo (PSPV)

L'alcalde de Paterna, investigat, i el PP demana la seua dimissió
10/05/2018 -

Ahir saltava la notícia. Un jutjat investiga a diversos edils de l’equip de govern local de Paterna. Entre ells, el socialista Juan Antonio Sagredo. La raó és un contracte menor aprovat per la junta de govern per a la celebració dels concerts del passat Halloween. El PP de Paterna, liderat per María Villajos, va ser el que va facilitar la documentació pertinent a la Fiscalia el passat mes de novembre.

El contracte menor adjudicat ascendeix a 17.500 euros, una quantitat lleugerament inferior al límit (18.000 euros) que en eixe moment establia la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP) per als contractes menors. L’adjudicació es va aprovar en Junta de Govern local el 30 d’octubre, dia anterior al concert d’Halloween, “amb urgència i fora de l’ordre del dia“, segons María Villajos, amb els vots favorables del PSPV, Compromís i amb l’abstenció de Paterna Sí Pot. L’expedient, no obstant açò, s’havia obert el dia 8 de setembre, quasi dos mesos abans del concert i de l’adjudicació.

El contracte, no obstant açò, no comptava amb el beneplàcit ni de la secretària municipal ni de l’àrea de contractació, segons ha explicat la portaveu popular. Les conclusions de la primera asseguraven “que l’expedient no havia sigut esmenat, que el desglossament dels preus no consten, que el projecte tècnic no consta” i que no es justifica el preu màxim. En altres paraules, que no es justifica que “el contracte coste 17.500 euros i no 18.100, per exemple, ja que ratlla en la frontera del que és un contracte menor”, en paraules de Villajos. La secretària també va advertir que “les ofertes rebudes no estan registrades en l’Ajuntament” i que en l’expedient no s’aplicaven les mesures antifrau aprovades aqueix mateix any.

Fonts properes a la investigació també han explicat a València Extra que la Interventora municipal va realitzar un informe en el qual exposava l’existència de “deficiències” en l’organització de l’esdeveniment, i que sense esmenar aquestes deficiències, no es podia realitzar. Malgrat tot açò, va acabar aprovant-se, i va ser el mateix dia del concert en el qual el consistori va avisar formalment a l’empresa adjudicatària que ho era, poques hores abans que tinguera lloc l’esdeveniment.

Compromís demana explicacions

El grup municipal de Compromís, encapçalat per Juan Manuel Ramón, ha anunciat que demanarà explicacions a l’alcalde sobre la seua investigació. La formació valencianista ha aclarit a través d’un comunicat que “cap regidor del grup municipal està sent investigat ni ha rebut cap notificació”.

El Primer Tinent d’Alcaldia de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Paterna i també portaveu del grup municipal de Compromís, Juanma Ramón, ha demanat a l’alcalde del municipi “que ens explique quin és la seua situació i la dels altres regidors del grup socialista sobre les imputacions que hem conegut”.

L’Ajuntament de Paterna defensa la legalitat dels concerts

L’Equip de Govern de Paterna defensarà en els jutjats la legalitat de tot el procés de tramitació dels concerts. Des de l’Executiu Local assenyalen que l’acord aprovat en Junta de Govern Local pel qual s’adjudicava les actuacions de la nit de Halloween a la mercantil “és conforme a dret i compleix escrupolosament tots els requisits previstos en el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic (TRLCSP)”.

(Hi haurà ampliació)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 18 =

bombers
CCCC