caixa popular

L'alcalde de Paterna acudeix a declarar després d'intentar desviar l'atenció

Juan Antonio Sagredo està acusat de prevaricació junt a altres dos edils socialistes

L'alcalde de Paterna acudeix a declarar després d'intentar desviar l'atenció
11/06/2018 -

Hui, a les 10.45 hores, està previst que comencen a passar pels jutjats de Paterna l’alcalde socialista de la localitat, Juan Antonio Sagredo, i dos dels seus edils, Nuria Campos i Julio Fernández. Els tres estan investigats per un presumpte delicte de prevaricació. La raó és la concessió de contractes menors que freguen el límit dels 18.000 euros.

L’origen de la denúncia interposada pel PP de Paterna és el contracte que el consistori va subscriure en Halloween, que arribava fins els 17.900 euros més IVA. Aquest va ser aprovat en la Junta de Govern Local “fóra de l’ordre del dia, per urgència”, segons María Villajos, líder del PP de Paterna, i amb diverses objeccions tant per l’àrea de Contractació com per la pròpia secretària municipal.

Cal recordar, a més, que l’empresa que va resultar adjudicatària va ser informada d’açò tan sols tres hores abans del concert de Halloween, i que la companyia va enviar la seua declaració responsable molt poc abans de ser informada.

No obstant açò, solament estan citats a declarar els socialistes, mentre que els regidors de Compromís no ho estan, la qual cosa fa pensar que la investigació que s’està instruint va més enllà d’aquest contracte i podria afectar a altres expedients. Fonts properes al grup de Compromís expliquen que aquest va votar a favor del contracte “prèvia esmena” de les objeccions que existien.

L’alcalde, Juan Antonio Sagredo, després de la denúncia, va lliurar als diferents grups municipals l’expedient complet dels concerts de Halloween, perquè pogueren examinar-lo i va assegurar que col·laboraria amb la Justícia “aportant tota la documentació que siga necessària i donant les explicacions oportunes”.

La cortina de fum socialista

Divendres passat, últim dia hàbil abans que l’alcalde i els dos regidors socialistes compareguen davant el jutjat, el PSPV de Paterna va denunciar que el Partit Popular havia impugnat la renovació de la Junta Directiva de la Llar de Jubilats de Campament. El portaveu socialista de la localitat, José Manuel Mora, va acusar als populars de voler “polititzar fins la renovació d’una directiva de jubilats” per a “tapar la seua inacció i nefasta gestió”. Però poc va tardar el grup popular a eixir al pas.

En un comunicat, els populars van negar rotundament aqueixa acusació i van demostrar que l’escrit d’impugnació no l’havia presentat el grup municipal del PP, sinó Ismael Monserrat, “un dels socis” de la Llar de Jubilats. Per això, María Villajos va lamentar que el PSPV haguera “organitzat aquesta mentida” per a “preparar el terreny” de cara a la declaració dels socialistes hui mateix.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris