25n
Orgull
Orgull

L’alcalde d’Ontinyent anuncia la pròrroga de les mesures locals anticovid tot i la reducció dels contagis

Les xifres de casos trenquen l’evolució creixent però Jorge Rodríguez recorda que “la situació continua sent de màxima alerta sanitària i no ens podem relaxar”

L’alcalde d’Ontinyent anuncia la pròrroga de les mesures locals anticovid tot i la reducció dels contagis
19/11/2020 -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la pròrroga del paquet de mesures locals anticovid posades en marxa a les últimes dues setmanes. Tot i la reducció del ritme de contagis a la ciutat, que ha trencat la corba ascendent (545, 847, 944 i 711 casos per 100.000 habitants en cadascuna de les últimes 4 setmanes), l’alcalde insisteix en el fet que “no podem relaxar-se”. L’anunci del primer edil d’Ontinyent es produïa després d’una reunió telemàtica amb membres del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, al qual s’ha valorat l’evolució de la pandèmia a l’últim mes. Una evolució que malgrat que la millora “suposa seguir en xifres de màxima alerta sanitària a la ciutat, una situació a la qual no ens podem relaxar, sinó mantenir les mesures que vam posar en marxa”, manifestava Jorge Rodríguez.

L’alcalde detallava que les dades aportades des del Departament de Salut constaten un descens de la transmissió de caràcter social, però un augment dels laborals, davant la qual cosa demanava a les empreses de prevenció de riscos laborals “que extremen les precaucions en aquest àmbit”. Pel que fa a l’àmbit educatiu, les xifres continuen sent positives, uns bons resultats pels quals l’alcalde agraïa l’esforç de les comunitats educatives dels centres, el personal docent i no docent, l’alumnat i les famílies.

En aquest context, la ciutat prorrogarà les mesures addicionals a les de la Generalitat Valenciana posades en marxa a les últimes setmanes, es prorroguen totes fins al 9 de desembre, passat el “pont de la Puríssima”, en concordança amb els terminis del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana decretat pel Consell. “Mesures que estan dins d’allò que podem fer des de l’administració local, però més enllà de les quals sense dubte la clau és la resposta ciutadana”, recordava.

Així, continuarà el tancament de les instal·lacions esportives de la ciutat, a excepció de les competències i entrenaments d’equips federats que se celebren a porta tancada; també el tancament dels jocs infantils dels parcs i jardins; i d’espais com el Teatre Echegaray, la Sala Gomis, els Museus municipals, la Sala d’Exposicions de la Casa Cultura, Palau de la Vila, el Centre Cívic el Llombo o CIM Sant Rafel. També continuarà tancada la Casa de Cultura de Sant Rafel, la Casa de Cultura de La Vila, l’hotel d’associacions i el Centre Cívic de Sant Rafel, així com l’antic menjador de l’antic col·legi Rafael Juan Vidal.

Es mantindrà la suspensió dels mercats ambulants del Dilluns i del Diumenge; i la revocació de les autoritzacions a l’ocupació d’espais públics. L’aforament de l’autobús es manté reduït al 50%; i continuaran suspesos els actes i esdeveniments de concurrència pública socioculturals, esportius i lúdic festius. L’alcalde ha reiterat a les entitats privades de la ciutat la petició de què facen a porta tancada o suspenguen els actes que tinguen previst celebrar en aquests dies.

Jorge Rodríguez demanava a la ciutadania “la seua comprensió però sobretot la seua responsabilitat i ajuda, perquè hem aconseguit mínimament frenar l’avanç que estàvem tenint de la pandèmia, però perquè aquest camí seguisca donant fruits totes i tots hem de fer cas de les recomanacions i normes vigents, perquè sols entre totes i tots podrem actuar de manera efectiva contra la pandèmia”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + onze =