caixa popular

L''alcalde de nit' per a vigilar l'oci nocturn a València

Ajuntament i hostalers defensen crear aquesta figura per a intervindre en conflictes relacionats amb l’oci nocturn

L''alcalde de nit' per a vigilar l'oci nocturn a València
06/04/2018 -

La Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) ha proposat crear un ‘Síndic de l’oci‘ similar a l’‘alcalde de nit‘ proposat per l’Ajuntament de la ciutat amb l’objectiu d’atendre “globalment” i intervindre en conflictes relacionats amb l’oci nocturn. No tindria una capacitat sancionadora, sinó que es tractaria d’una figura de caràcter consultiu, la “cara visible” d’un equip tècnic i de caràcter públic.

La Federació ho va proposar ahir en una roda de premsa durant el Congrés Nacional d’Oci Nocturn (CNON). Allí precisament es debatrà aquesta proposta que està implantada ja en algunes capitals europees com Amsterdam, Berlín i Zurich. És, segons la Federació, una proposta “integral” per a atendre tant l’activitat nocturna dels establiments com “tot el referent a l’oci en la seua globalitat”.

Aquest càrrec hauria d’estar ocupat per una persona amb experiència en el sector d’oci, i hauria de tenir capacitat de “anàlisi i mediació” entre els col·lectius socials, amb un perfil tècnic i d’administració. Açò sí, la figura és, segons la proposta de la FEHV, un òrgan consultiu sense capacitat sancionadora. En canvi, en la proposta del consistori, sí que posseiria aquesta funció.

La implantació d’aquesta figura agafa força amb l’aprovació de la nova llei d’espectacles públics de la Comunitat Valenciana. Aquest text admet la transferència de competències per a incoar expedients als ajuntaments que ho sol·liciten i complisquen certs requisits.

La nova norma dóna llum verda al fet que els consistoris puguen, així, gestionar sancions greus i molt greus que, fins hui, estaven en mans de la Generalitat i no es resolien amb agilitat. L’Ajuntament de València ja ha anunciat que lliurarà la sol·licitud al govern valencià.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 15 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris