25n
25N
25N

Paco Gómez, alcalde de Massamagrell: «El que pretenem és que ningú es quede arrere»

L’Ajuntament ha invertit ja més de 60.000 euros en ajudes d’emergència social durant l’estat d’alarma

Ajuntament de Massamagrell

Paco Gómez, alcalde de Massamagrell: «El que pretenem és que ningú es quede arrere»

L’Ajuntament de Massamagrell ha implementat diverses mesures i accions per a garantir la seguretat i animar a la ciutadania durant el confinament. El Consistori ha invertit ja més de 60.000 euros per a oferir ajudes d’emergència social i ha pres una sèrie de decisions a escala econòmica que busquen afavorir i cobrir les necessitats de la població. A més, la plataforma «Massama en casa» ha aglutinat tota mena d’iniciatives municipals esportives, lúdiques i culturals. «El que pretenem és que ningú es quede arrere», explica Paco Gómez, l’alcalde del municipi.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, la línia telefònica de Serveis Socials de Massamagrell es va ampliar a tres línies de telèfon, amb opció a atenció psicològica per a qualsevol persona de la localitat. D’altra banda, per a garantir que tota la població menor d’edat rebera el menjar necessari més enllà de les ajudes de Conselleria o de les beques de menjador, el Consistori ha establit un conveni amb una empresa local de menjars a domicili que està col·laborant amb aquesta labor.

En l’àmbit econòmic, el Consistori ha suspés tots els fraccionaments de pagaments i les taxes d’ocupació de via pública. Ha ajornat també els terminis de cobrament d’impostos d’acord amb el calendari establert per la Diputació de València. De la mateixa manera, els tràmits administratius relacionats amb l’Ajuntament s’han vist paralitzats i prorrogats.

Ajuntament de Massamagrell

Per a entretenir la ciutadania, el Consistori ha creat la plataforma «Massama en casa». Mitjançant la pàgina de Facebook amb aquest nom, que compta ja amb més de 1.200 seguidors i supera les 40.000 reproduccions en els seus continguts audiovisuals, l’Ajuntament ofereix contingut específic amb l’objectiu de «cobrir tots els sectors de població i totes les àrees», tal com expliquen fonts municipals.

«Massama en casa» publica cada setmana un cartell esportiu i un altre lúdic i cultural amb activitats en directe i vídeos compartits. L’oferta és molt variada: des de classes virtuals de zumba o atletisme fins a formació en igualtat, valencià o història de l’art. A més, la programació inclou tant opcions per a majors com activitats juvenils. Segons s’explica des del Consistori, la plataforma ofereix, fins i tot, l’oportunitat de reinventar la labor de sectors municipals que han paralitzat el seu funcionament habitual per la crisi sanitària, com el servei de biblioteca.

«Massama en casa» es fa ressò de les diferents campanyes que acull el municipi per a implicar la gent i celebrar accions que s’han vist interrompudes per la quarantena. Una sessió d’atletisme a casa com a alternativa a la 15K que no es va poder celebrar, un challenge perquè la gent ballara pel Dia Internacional de la Dansa o molinets de vent artesanals de color blau per a commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme en són alguns dels exemples.

Ajuntament de Massamagrell

El confinament no impedeix a la localitat de Massamagrell celebrar esdeveniments com els aniversaris de molts dels seus i moltes de les seues habitants. A través de Protecció Civil, s’han felicitat ja més de 300 aniversaris del carrer al balcó. Paco Gómez explica que és una iniciativa que anima i il·lusiona a la gent, sobretot a la més xicoteta i a la major.

A Massamagrell han despertat també diverses accions solidàries. Segons explica Paco Gómez, des del primer moment, agricultors de la localitat es van prestar per a ajudar en les tasques de desinfecció dels carrers. A més, s’ha creat una xarxa composta per unes 80 veïnes que confeccionen màscares i bates de manera voluntària i que han contribuït a proveir a comerços i centres de salut.

L’alcalde agraeix la implicació de tot l’equip de govern, del funcionariat, de Protecció Civil, de la Policia Local i de la gent del municipi, que «ha entés la gravetat de la situació i està complint les mesures necessàries durant el confinament».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 1 =