25n
25N
25N

L'Albufera comença a desguassar de manera natural

L'Albufera comença a desguassar de manera natural
22/01/2020 -

L’Albufera de València ha començat ja a desguassar de manera natural l’aigua que ha rebut en els últims dies a conseqüència de la borrasca ‘Gloria’ mitjançant l’obertura de la gola del Perellonet, mentre els tècnics estan avaluant l’afecció del temporal en el cordó dunar de les platges de la Devesa, que en alguns casos ha desaparegut.

Així ho ha explicat el vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, que ha assenyalat que les màquines estan treballant en la gola del Perellonet per a retirar l’arena acumulada i facilitar el desguàs del llac, que es produeix de manera natural en aquests moments per l’efecte de la gravetat.

El temporal va fer augmentar el nivell d’aigua del llac d’uns 40 centímetres per damunt dels mesuraments adequats, que se situen entre els 5 i els 10 centímetres.

Segons ha comentat el vicealcalde, una vegada ha passat el temporal la mar “comença a retirar-se i com l’Albufera està tan alta per la gran acumulació d’aigua, es desguassa per gravetat simplement obrint la comporta de les goles”.

S’ha treballat en primer lloc en la gola del Perellonet i posteriorment es farà en la de Pujol per a retirar l’arena acumulada i obrir el canal per a facilitar l’eixida de l’aigua. S’espera, a més, que el corrent desfaça eixa barrera d’arena, ha indicat l’edil, que ha precisat que “si cal posar les bombes de desguàs en marxa, es posaran”.

D’altra banda, Campillo ha indicat que s’estan avaluant els danys en el cordó dunar de les platges de la Devesa, que sembla “seran majors que en altres temporals” perquè hi ha hagut tal pujada del nivell de la mar que ha fet desaparéixer en alguns casos els cordons de primera línia.

En tot cas, ha posat en relleu que en un moment com l’actual l’Albufera ha demostrat la seua gran capacitat d’acumulació d’aigua i gràcies a la seua marjal i al mateix llac, el parc ha oferit el seu servei com a “gran acumulador en cas de grans avingudes d’aigua que protegeix poblacions adjacents”.

És, ha destacat Campillo, “un exemple de servei ecosistèmic que ens proporciona la naturalesa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =