25n
25N
25N

130 sanitaris es reuneixen a Alboraia per a conéixer les novetats en VMNI

130 sanitaris es reuneixen a Alboraia per a conéixer les novetats en VMNI
02/03/2017 -

El Grup de Ventilació Mecànica No Invasiva de València (VMNI) organitza la IX edició del Curs de VMNI en Insuficiència Respiratòria Aguda que reuneix en l’Hotel Olympia d’Alboraia del 2 al 4 de març a 130 professionals vinguts de tota Espanya i Llatinoamèrica. Entre les novetats d’aquesta edició destaquen la presentació d’unes màscares personalitzables per a cada pacient i l’aposta per la VMNI com a forma per a aconseguir millorar l’eficiència del sistema sanitari.

El Grup de VMNI-CR València és l’encarregat d’organitzar aquesta cita anual. L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, Doctor en Física i Especialista en Radiofísica Hospitalària de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, ha presidit la taula que ha inaugurat aquestes jornades al costat del Dr. José Miguel Alonso Iñigo, Facultatiu Especialista del Departament Anestesiologia i Reanimació del Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València i Director del Grup de VMNI de València, al Dr. Jose Manuel Carratalá Perales, facultatiu Especialista de Departament de la Unitat de Curta Estada en l’Hospital General d’Alacant i la Dra. María José Fas Vicent, Cap del Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor en l’Hospital de Manises.

El primer edil ha donat la benvinguda a tots els doctors i ha assenyalat el compromís que manté l’Ajuntament amb “aquests esdeveniments importants per a la salut i la formació dels seus professionals. I tot el que signifique la millora de l’eficiència en la utilització dels recursos sanitaris.”

Aquest grup de recerca és el més important a Espanya i un dels més importants d’Europa ajuste a la VMNI. “Gràcies a l’aplicació de la Ventilació Mecànica No Invasiva no intubem al pacient. La teràpia aconsegueix disminuir les complicacions respiratòries associades a la ventilació mecànica, evitant la sedació i reduint l’estada en les unitats de crítics”, afirma el Dr. José Miguel Alonso Íñigo, Director del Grup de VMNI de València i anestesiòleg de l’Hospital La Fe de València. En prescindir de la intubació també s’eviten les seues complicacions derivaves, els pacients experimenten una millorança més ràpida al mateix temps que s’aconsegueix aportar una major qualitat a la seua estada en l’hospital.

A més d’aquesta aposta per millorar l’eficiència del sistema sanitari, el curs d’enguany porta amb si una altra important novetat: la presentació d’unes caretes dinàmiques personalitzables per a cada pacient. “Es tracta d’un sistema que s’adapta perfectament a les característiques anatòmiques de la persona, oferint un major confort i permetent adaptar-se millor a les seues necessitats. Possibilita que el pacient tolere millor la tècnica influint així en l’èxit del tractament”, assegura el Dr. José Miguel Alonso Iñígo

Durant aquestes 3 jornades els professionals assisteixen a diferents sessions teòriques-pràctiques en les quals participen els Caps de Servei d’alguns dels hospitals nacionals i internacionals més importants.

En aquestes sessions pràctiques per primera vegada, els especialistes sanitaris, podran participar en un Taller de Simulació interactiva. Hi haurà dos tipus de tallers; un dirigit exclusivament a personal mèdic i un altre especifique per a infermers/as. Són pràctiques que per primera vegada s’ofereixen en aquest curs, encara que van desenvolupant-se amb periodicitat en el Centre de Simulació Clínica Avançada (CESIMAV) gestionat també pel Grup de VMNI-CR València.

L’IX Curs de Ventilació Mecànica No Invasiva (VMNI) en la Insuficiència Respiratòria Aguda està organitzat pel Grup VMNI-CR València, es tracta del primer grup de treball que aborda la VMNI de forma multidisciplinària i sempre centrant els seus esforços en el benestar del pacient. Format per 12 especialistes sanitaris està dedicat a la recerca, divulgació i formació en teràpia respiratòria i ventilació mecànica no invasiva. De fet els seus avanços s’apliquen en la major part d’hospitals valencians i espanyols.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 15 =