25n
25N
25N

Alboraia recorda la necessitat de crear el baixador en Port Saplaya

Alboraia recorda la necessitat de crear el baixador en Port Saplaya
13/10/2017 -

Després de l’anunci en premsa de la inversió que té prevista ADIF per a millorar els serveis de rodalies de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alboraia recorda a les administracions competents que les Corts van aprovar per unanimitat una Proposició no de Llei per a sol·licitar a l’Administració Central, en particular a Renfe i Adif, la construcció d’un baixador de la línia de rodalies València-Castelló de FFCC en el km 9,4 en el terme municipal d’Alboraia, donada la demanda de la població dels nuclis residencials de Port Saplaya i Patacona i la proximitat de la línia de rodalies a aquestes zones la població resident de les quals està en expansió i manca d’un adequat transport públic que li connecte amb la capital i evite l’ús excessiu del vehicle particular.

Els responsables de l’Ajuntament d’Alboraia insisteixen en aquest projecte des de fa diversos anys. Un projecte que també donaria servei a veïns de l’horta.

Aquesta reivindicació no requereix una gran inversió, com reconeixen totes les parts implicades, donades les característiques de la zona on se situaria el baixador i part de la realitat és que altres poblacions limítrofes, amb menor nombre d’habitants, expliquen ja amb aquest servei.

La nova estació se situaria sota el pas elevat de l’autopista, i comportaria la construcció d’una passarel·la, que s’ha sol·licitat ja a la V-21 amb motiu de l’ampliació que tenen prevista, que a més de facilitar l’accés al baixador, permetria la continuació del carril bici que comunica l’horta amb Saplaya, ja que ara queda interromput en el pont de l’autopista.

A més de l’establiment de la parada de rodalies, també es planteja la creació d’un aparcament dissuasiu, perquè d’aquesta manera, els usuaris de la línia, tant de l’horta com de la propera Patacona, pogueren estacionar els seus cotxes al costat del baixador i acudir a la capital ja sense la seua vehicule privat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell