25n
25N
25N

Alboraia accepta la delegació d'importants inversions del Pla Edificant

El Ple Municipal també va donar llum verda al Pla Territorial d’Emergències, l’adhesió a XarxaSalud i canviar la gespa artificial del camp de futbol Francisco Cardona, entre altres decisions.

Alboraia accepta la delegació d'importants inversions del Pla Edificant
23/05/2018 -

Els 5 partits polítics amb representació en el Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alboraia van acceptar per unanimitat en l’última sessió celebrada en convocatòria ordinària el 22 de maig la delegació d’obra dels col·legis públics CEIP Cervantes i CEIP Patacona. La mesura, que s’emmarca dins d’una primera fase del Pla Edificant de la Generalitat, permet al Consistori realitzar importants millores en la infraestructura dels centres citats a través d’una inversió d’1.560.559,09 euros de Conselleria d’Educació en resposta a les demandes de les necessitats més urgents dels centres.

El Ple Municipal també va donar el vistiplau per unanimitat del Reglament de la Comissió d’Igualtat i en matèria de salut, es va acordar l’adhesió a XarxaSalud una xarxa impulsada per la Conselleria que permet accedir a subvencions públiques i potenciar la promoció de la salut.

Així mateix, es va donar llum verda de forma unànime al Pla Territorial d’Emergències, un document necessari en l’àmbit de la seguretat que estableix marcs d’actuació i respostes davant qualsevol situació d’emergència, així com al Reglament de Funcionament Intern del Comité de Seguretat i Salut, o una modificació puntual de la plantilla del Consistori.

La gespa artificial del camp de futbol Francisco Cardona de la Ciutat de l’Esport, serà substituït per una nova per a garantir el correcte entrenament dels clubs esportius gràcies a un altre dels acords del Ple. En el seu manteniment col·laborarà l’Alboraya U. D.

A més, es va aprovar, amb les abstencions de Ciutadans i el Partit Popular, el reconeixement extrajudicial de crèdits que afecta factures no comptabilitzades a temps en l’exercici 2017 a causa de despeses imprevistes en el desenvolupament de diversos serveis.

Pel que fa a les mocions, dues propostes presentades per Compromís i Esquerra Unida i fetes institucionals es van enfocar a modificar el Reglament de Participació Ciutadana per a aconseguir una participació del veïnat més fluida que actualitze els consells sectorials.

Aquests dos grups polítics també van presentar suggeriments, també fetes institucionals, en relació a Igualtat: d’Esquerra Unida per a sol·licitar una revisió en el Codi Penal del supòsit d’abús sexual en relació a la sentència en el cas de la ‘Manada’, de la qual Alboraia ja va expressar el seu rebuig públicament; i de Compromís per a crear el Consell de la Dona previst en el Pla d’Igualtat que s’està elaborant per la comissió corresponent i que ha impulsat l’equip de govern.

El Partit Popular va presentar una moció que estudie de nou la zona blava de la Patacona. També va proposar una altra referent per la fi d’ETA, que no va tirar endavant amb el rebuig de PSOE, Compromís i Esquerra Unida en considerar que l’acord que es portava al Ple no era el mateix que l’aprovat per tots els grups en la Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 14 =

Informacion coronavirus