25n
25N
25N

Alboraia es converteix en el primer municipi de l'àrea metropolitana de València a implantar un cens d'ADN caní

Alboraia es converteix en el primer municipi de l'àrea metropolitana de València a implantar un cens d'ADN caní
28/09/2016 -

El registre caní és una eina fiable per a controlar el maltractament, abandó i pèrdua del gos, podent localitzar al responsable d’estes conductes incíviques. A més, permet mantenir el municipi més net i salubre d’excrements de gos impedint problemes de salut per a les mascotes i els mateixos éssers humans per transmissió de malalties.

Alboraia estrena iniciativa amb la implantació d’un Servei de Genotipat, Anàlisi, Registre i Emmagatzematge de mostres per a la creació del Cens Caní, i es converteix, així, en el primer municipi de l’àrea metropolitana de València a desenvolupar un registre d’animals d’aquestes característiques. Este projecte ees va a dur a terme després de la modificació de l’Ordenança municipal reguladora de la tinença i protecció d’animals de companyia, publicada en el B.O.P. 85 de 5 de maig de 2016.

Manuel Dueñas, regidor del Vies Públiques de l’Ajuntament d’Alboraia, destaca que “s’ha treballat a consciència en esta mesura per a fomentar la participació ciutadana en la defensa dels animals i garantir la tinença d’estos amb la higiene, salut pública i seguretat convenient”. L’objectiu principal de la campanya d’inscripció en el cens caní, que es realitzarà entre els mesos de setembre i novembre, és el gaudi i protecció responsable de les mascotes, així com, garantir la protecció i convivència entre gossos i ciutadans.

Procediment d’inscripció

Per a dur a terme el procés d’inscripció de les mascotes, el propietari haurà de passar per l’Ajuntament de la localitat a fi de retirar l’autoliquidació de la taxa. Una vegada abonada la tarifa corresponent, la mascota i el seu responsable legal hauran d’acudir a un dels centres veterinaris autoritzats del municipi -marcats amb una etiqueta distintiva- on s’encarregaran d’introduir totes les dades necessàries per al cens i es realitzarà una xicoteta extracció de sang a l’animal que determinarà la seua identitat genètica. Les mostres seran emmagatzemades i analitzades en un laboratori acreditat per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC), norma 17.025.

Transcorreguts trenta dies de la presa de la mostra, el propietari haurà d’arreplegar una xapa identificativa en l’Ajuntament que l’animal haurà de portar visible en tot moment. Durant els dies en el qual no es dispose de la placa el propietari haurà de portar el resguard en el qual es registra la petjada genètica de la seua mascota. Tot aquell ca que es trobe en el terme municipal d’Alboraia tindrà l’obligació de circular amb aquesta identificació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

museo prehistoria