25n
25N
25N

Alboraia celebra la novena edició dels Premis 9 d'Octubre

Els premis reconeixen la trajectòria d’entitats locals i veïns que transmeten els valors del municipi

Alboraia celebra la novena edició dels Premis 9 d'Octubre
29/09/2017 -

L’Auditori d’Alboraia acollirà un any més els premis 9 d’Octubre amb l’objectiu de reconéixer la trajectòria i dedicació d’entitats locals i veïns per la importància i estimació del seu treball i valors per al municipi.

La novena edició d’aquesta important gal·la, organitzada per l’Ajuntament d’Alboraia, coincideix en data amb la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana. Miguel Chavarría, alcalde de la localitat, ha manifestat el seu entusiasme per aquest esdeveniment “Aquests premis encarnen part de la vida social i cultural del municipi. Els veïns i veïnes i la societat de l’Horta aconsegueixen que Alboraia siga la gran protagonista de la jornada gràcies a l’intercanvi d’experiències, tradicions i impressions viscudes en la localitat. Amb aquests guardons ens mostrem completament orgullosos de la gent de la nostra localitat que dia a dia valora a Alboraia”.

La cerimònia començarà a les 11.30 hores amb un discurs institucional de l’alcalde. Després de la intervenció del primer edil es procedirà a l’homenatge i lliurament dels guardons. La Colla de Dolçainers i Percussió de la Societat Musical d’Alboraia serà l’encarregada d’amenitzar l’esdeveniment amb la interpretació d’obres arrelades a les tradicions valencianes. A més, els premis estaran dissenyats per l’artista Verónica Palomares, una escultora valenciana, que basa les seues obres en la tècnica fallera del cartó pedra, que compta amb fama i reconeixement per les seues exposicions i tallers en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana. L’escultura del guardó representa al Rei Jaume I sobre un cavall rampant.

Les estàtues recauran enguany en el Patacona C.F al mèrit esportiu i el su accèsit al jove Jorge Carlos Pau, en la secció Cultura i Joventut a la banda musical infantil Ramonets i en Arts Escèniques en els actors Tico Cerezo i Pepe Vidal. En la categoria d’Arts Plàstiques, els guardonats seran els artistes Jordi Bayari i Tayra Mc Lanuza Navarro; el premi el mèrit musical el rebrà el tenor José Miguel Ramón i en la categoria d’artesania valenciana ‘Guitarres Esteve’. En la secció Horta i Innovació es premiarà la iniciativa de José Belloch, propietari de “Sequer lo Blanch, en la de Festa i Tradició a la festa del carrer Cabanyal i la comunitat educativa IES Patacona serà guardonada en la secció d’Educació. Finalment, la família d’Amadeo Folqués Lázaro rebrà el premi d’honor per tota la seua aportació i dedicació en el Comitè d’Agermanament de la localitat.

La celebració del 9 d’Octubre conclourà amb la representació de teatre i dansa de carrer “Mulïer” que tindrà lloc en la Plaça del Carme a les 19h i amb l’actuació a la mateixa hora, de Mireia Vives i Borja en el Teatre l’Agrícola.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − deu =

museo etnologia
ficcions 2019-2020