25n
25N
25N

Alboraia celebra la Festa del Crist de la Providència

Alboraia celebra la Festa del Crist de la Providència
10/08/2016 -

El 6 d’agost és una data assenyalada en molts dels calendaris del veïns del municipi d’Alboraia, el punt de partida del vertader període vacacional amb la celebració de la Festa del Crist de la Providència.

Dissabte passat el municipi es va vestir de gala per a festejar arrels i tradició amb les seues 39 clavaris, un grup molt nombrós que va advertir la potència i vivacitat de les festes d’enguany. La quinta de 1969 va convertir la festivitat del Crist en una autèntica reunió per a reprendre les amistats de la joventut i divertirse.

Com cada any els actes van començar a l’alba i amb molta pólvora, on una gran despertà va submergir als alboraienses en l’ambient festiu. El fragor inicial va ser seguit per un  cercaviles i una missa, que va culminar amb una *disparà sumint, de nou, a la localitat en un baluern ensordidor.

Amb l’arribada de la vesprada, els clavaris van procedir a l’habitual Entrà de la Murta, empinant la mata, que havien arreplegat el dia anterior, pel recorregut tradicional de la processó. El fermall final va quedar en mans de l’artificier local, de la pirotècnia Europlá, amb un espectaclemicropiromusical d’efectes especials teatrals que va deixar bocabadats a tots els espectadors reunits en la plaça de la Constitució.

Festers solidaris

Durante les Festes Patronals d’Alboraia, que tenen lloc en la primera setmana de juliol, la caseta dels clavaris del Crist de la Providència va recaptar 600€, una quantitat que srà donada en la seua integrita a la Junta Local contra el Càncer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 8 =