25n
25N
25N

El secretari autonòmic, Alberto Ibáñez, visita Paiporta per a reforçar la implantació de la Renda Valenciana d'Inclusió

El secretari autonòmic, Alberto Ibáñez, visita Paiporta per a reforçar la implantació de la Renda Valenciana d'Inclusió
29/01/2019 -

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha visitat Paiporta amb la finalitat de reforçar la implantació de la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI). En una reunió de treball amb l’alcaldessa, Isabel Martín, i el regidor de Benestar Social, Guillem Montoro, a més de personal tècnic de l’àrea, Ibáñez ha apostat per donar un impuls a aquesta prestació inclosa en les noves polítiques del Govern del Botànic.

Donat que la RVI implica una sèrie de procediments nous en l’administració, i amb l’aposta clara per aquesta prestació des de la nova direcció de la Regidoria de Benestar Social, es va celebrar aquesta reunió tècnica. La RVI es va posar en marxa a finals de 2017, i ja compta amb desenes de sol·licituds de paiportins i paiportines.

La prestació estableix el dret a rebre uns ingressos mínims per a totes les persones que ho necessiten, ingressos que ha de garantir l’administració pública. L’objectiu de la prestació és fomentar la inclusió social i laboral. Es pot percebre com a prestació econòmica, i també com a xec escolar, ajudes energètiques, per a pagar l’habitatge, o supressió del copagament.

Per a percebre-la cal haver complit els 25 anys, o els 16, en cas de tindre persones al càrrec. La petició de la RVI es pot formalitzar amb una gestió a l’Ajuntament o la vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La prestació està pensada per a famílies amb ingressos baixos per manca de treball, persones que tornen de l’estranger i es troben sense feina, o famílies monoparentals. La durada de l’ajuda és indefinida i està subjecta a les necessitats de la persona que la rep. Hi ha més informació en aquesta pàgina web o al departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =