caixa popular

'En un moment de la vida, qualsevol pot quedar-se sense llar'

L’alberg San Juan de Dios es troba en cerca de pisos de lloguer per als usuaris de l’entitat

Nico Caramella

'En un moment de la vida, qualsevol pot quedar-se sense llar'
13/07/2018 -

Una segona oportunitat. Això és l’única cosa que cerquen les persones que acudeixen a l’alberg ‘San Juan de Dios’  de València. Una oportunitat per a reinserir-se en la societat, una oportunitat per a tornar al mercat laboral. En definitiva, una oportunitat per a tenir una nova vida. I part fonamental d’aquesta inserció és l’autonomia. Per això, en l’alberg ‘San Juan de Dios’ compten tant amb una xarxa d’habitatges terapèutics per a les persones usuàries del programa de deshabituació de l’alcohol i la ludopatia, i habitatges sociosanitaris on recolzen processos de malaltia dels usuaris, com un alberg, amb capacitat per a 50 persones, que ofereix, amb caràcter temporal, allotjament, manutenció, formació i suport social.

La pujada dels lloguers també ens ha generat majors dificultats

No obstant això, des de fa quatre mesos, aproximadament, l’alberg Sant Joan de Déu està tenint dificultats a l’hora de trobar pisos per a ampliar la seua xarxa de lloguers. València Extra ha parlat amb Juanma, el coordinador d’aquesta entitat religiosa sense ànim de lucre, que ens ha explicat que ‘no sabem quina és la reticència de les persones a l’hora de llogar el seu habitatge, però creiem que la bambolla immobiliària, que ha generat aquesta pujada de preus en els lloguers, així com els lloguers turístics ha generat un encariment dels pisos i, per tant, tenim més dificultats per a accedir a aquest recurs residencial’.

Sens dubte, Juanma està convençut que la dificultat que estan tenint a l’hora de trobar propietaris que vulguen llogar els seus pisos per a persones en risc d’exclusió social, per res té a veure amb els estereotips que, a voltes, es creen sobre aquest col·lectiu. ‘Existeix una gran tendència cap a la solidaritat en la societat valenciana. De fet, arran que férem visible aquest problema, hem rebut un devessall d’ajuda ciutadana que no esperàvem. S’han posat en contacte diverses persones per a oferir-nos els seus pisos per a llogar, i estem molt contents’.

‘És veritat que sempre hi ha certes idees associades cap a les persones sense llar, però la gran majoria no té eixos prejudicis. Solament fa falta adonar-se que, en un moment de la vida, qualsevol persona es pot quedar sense llar per diferents causes, i també en aquest punt intentem sensibilitzar a la societat’.

Els pisos han d’estar a València i tenir entre tres i quatre habitacions

Els requisits que han de complir els pisos de lloguer no són molts. Tan sols cerquen que tinguen entre tres i quatre habitacions per a fomentar la convivència de les persones, i que estiguen a València per proximitat als centres de salut, ja que com ens explica Juanma ‘hi ha usuaris de l’alberg que es troben en processos oberts de salut, i que estiguen en la ciutat els facilita el desplaçament’.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC