25n
25N
25N

Albal acull la presentació dels mapes de risc d'inundació de l'Horta Sud

S’han presentat els mapes dels barrancs del Poyo i Picassent

Albal acull la presentació dels mapes de risc d'inundació de l'Horta Sud
02/07/2019 -

L’Ajuntament d’Albal ha organitzat una roda de premsa, a la qual han assistit els diferents alcaldes i alcaldesses, així com regidors dels diferents municipis de l’Horta Sud, per a conéixer els mapes de perillositat i risc corresponents a la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, concretament, s’han presentat els mapes de les conques de la rambla del Poyo i barrancs de Picassent, Pozalet i la Saleta.

Després d’un exhaustiu treball perquè, com ha remarcat l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, “es tracta d’un tema que ens ocupa i ens preocupa per l’impacte que pot tindre en el nostre territori”, les conclusions han sigut afavoridores. I és que, en comparació amb l’any 2000, i gràcies a les actuacions en infraestructures que s’han dut a terme des de Paiporta fins a l’Albufera, “en cas de pluges torrencials, hi hauria menys possibilitat de desbordament“, encara que eixa situació no es repetiria en altres zones com en la Saleta o el Poyo perquè, expliquen, “no s’ha dut a terme cap mena d’inversió important”.

El Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, acompanyats de tècnics responsables, han presentat tot el procés que s’ha dut a terme per a mostrar els resultats finals, que passaran a exposició pública el pròxim 19 de juliol. Una data assenyalada en la qual els diferents ajuntaments podran consultar els mapes de perillositat i risc d’inundació de totes les demarcacions hidrogràfiques intercomunitàries.

Sens dubte, una eina fonamental per a revisar els Plans de Gestió de Riscos d’Inundació de les demarcacions i, així, establir mesures “ja no només des de l’administració autonòmica o estatal, sinó també des dels diferents consistoris”.

Gràcies a la col·laboració dels serveis tècnics dels ajuntaments, finalment, s’ha pogut presentar aquests mapes que es corresponen amb “les noves àrees de risc potencial significatiu d’inundació, identificades en la revisió de l’avaluació preliminar del risc d’inundació, així com les zones de risc que ja van ser declarades durant el primer cicle del pla”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

museo etnologia
ficcions 2019-2020