Albal inclou carrils bici i la conversió en zona de vianants del seu centre històric en el seu Estudi de Mobilitat Urbana

Demà dia 18 de setembre es presenta el pla de mobilitat a les 20 hores en la Casa de la Cultura

Albal inclou carrils bici i la conversió en zona de vianants del seu centre històric en el seu Estudi de Mobilitat Urbana
17/09/2018 -

L’Ajuntament d’Albal després d’executar ja un pla de dotar al municipi de més zones verdes presentarà el demà dimarts dia 18 de setembre en la Casa de Cultura a les 20 hores l’estudi del pla de mobilitat del municipi. Albal en menys de 14 anys ha multiplicat per deu les zones verdes del poble, la qual cosa converteix al municipi en un lloc més sostenible i de major qualitat de vida. Ara, el pla de mobilitat és un de nou pas per a seguir millorant.

Entre altres propostes inclou l’ampliació de l’actual de carrils bicis, la conversió en zona de vianants del centre històric el qual ja està en marxa, la creació de més zones d’aparcaments en solars o disposar de voreres més amples en els carrers. Unes altres de les actuacions sobre les quals ja s’està treballant és la creació de rutes segures per als escolars que arriben cada dia als sis col·legis i instituts del municipi.

Sobre aquest procés de participació dels ciutadans, el regidor de Medi ambient, Joel, va explicar avui que “és important la màxima participació dels veïns i veïnes per a conéixer la seua opinió sobre aquest estudi que inclou propostes perquè poden ser enriquides pels habitants del municipi”. Ara l’estudi d’aquest pla es presenta als veïns i veïnes perquè els coneguen i que sens dubte farà d’Albal un municipi més sostenible i amb major qualitat de vida.

L’estudi ha inclòs ja proposades que estan en marxa com és la conversió en zona de vianants del centre històric o la creació d’una xarxa de carrils bicis. Però es vol conéixer l’opinió dels veïns i veïnes per a saber si seguir apostant per aquests plans.

L’estudi també analitza la situació del municipi d’Albal i les necessitats que té per a millorar la seua mobilitat, ja que quan es va fer en la dècada dels 90 el PGOU no es va comptar amb aquest necessari pla.

Entre les iniciatives ja en marxa i que ajudarà a millorar la mobilitat és la construcció de l’estació de Rodalies en el municipi. La iniciativa ja està en fase d’expropiació de terrenys. Aquesta iniciativa impulsada per l’alcalde d’Albal, Ramón Mari, dóna resposta a una reivindicació històrica del municipi i el projecte dotarà a Albal d’una de les estacions més modernes i amb majors zones d’estacionament de tota xarxa de Renfe en la província.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + set =

Festes Torrent 2019
Festes Aldaia