caixa popular

Albal aprova el Pressupost de 2019 on destaca la inversió a l'estació del tren

Albal aprova el Pressupost de 2019 on destaca la inversió a l'estació del tren
15/02/2019 -

Els pressupostos generals de l’Ajuntament d’Albal per a 2019 s’han aprovat en la sessió plenària extraordinària d’aquest dijous, amb el suport dels regidors socialistes i de Compromís, i el vot en contra del PP, Avant, Ciutadans i Som. La xifra ascendeix a 10.868.131,56 euros el que suposa un increment auster del 2% respecte a l’exercici anterior.

Entre els capítols més destacables d’aquest exercici, es troba el VII (transferències de capital) que destina 832.383,33 euros a la construcció de l’estació de tren, encara que el consistori que presideix Ramón Marí ja ha aconseguit el compromís de la Conselleria d’Infraestructures d’aportar 800.000 euros. També preveu la col·laboració de la Diputació de València en el projecte de qui ha obtingut també la seua paraula de donar-lo suport.

En la seua aposta pel benestar dels veïns i veïnes, Albal ha incrementat en 228.702,31 euros les partides dedicades a neteja viària, recollida de residus municipals, desinfecció i desratització, així com les partides destinades a l’atenció de les persones més desfavorides, s’incrementa considerablement la dedicada al servei d’ajuda a domicili i a la contractació de persones en risc d’exclusió social a través del programa “Albal Inclou”. Destaca també l’increment de 22.100 euros per a la realització de serveis extraescolars.

La portaveu del govern, María José Hernández, ha defensat els comptes municipals d’aquest 2019 com un Pressupost “estable, sòlid, rigorós, responsable i ajustat a la realitat que garanteix la continuïtat de progrés i ens permet seguir amb les nostres polítiques d’igualtat i socials i sent un model de gestió pressupostària”.

El capítol 1 dedicat a despeses de personal, s’incrementa en 324.864,20 euros, derivats de la creació d’una nova plaça i l’aplicació de l’increment salarial del 2,25% aprovat pel Govern. El capítol IV (transferències corrents) és el dedicat a subvencions, beques, transferències i convenis.

Aquest exercici, Albal incrementa l’ajuda a les falles i a la Societat Joventut Musical d’Albal (SJMA) i aporta més diners per a l’adquisició de llibres de la Biblioteca Municipal. El Capítol VI inclou 86.000 euros destinats a l’execució del carril bici, una petició ciutadana sorgida en la campanya de participació “Fem Poble”, també 28.000 per a la instal·lació de depuradores al parc La Balaguerea, la compra d’un vehicle elèctric, equips informàtics, inversió en col·legis i edificis municipals i mobiliari urbà.

Albal: municipi amb deute zero

El govern d’Albal va defensar ahir en el ple que en ser un dels pocs municipis amb deute 0, la qual cosa permet que es puga afrontar un projecte important com és l’estació de tren. “Arrere ha quedat el compliment dels objectius de la llei orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera de 2012, la consecució de la qual ha permés arribar a la situació privilegiada en la qual es troba aquest ajuntament”, va explicar la portaveu. Albal manté les seues taxes, sense increments, ni traurà préstecs, és a més un dels municipis més ràpids a pagar les factures a proveïdors – en un termini màxim de 37 dies-, “polítiques austeres que han permés retornar als treballadors el 5% del complement específic que se’ls va retenir en 20012-13”, va matisar María José Hernández.

David Ramón, portaveu de Compromís, va argumentar el seu vot favorable en el fet de ser integrant del govern local i per tant, “corresponsable”. Per a Ramón els comptes de 2019, serveixen per a donar resposta als reptes socials actuals i va fer valdre que els comptes d’Albal, estiguen tan sanejades. En la seua majoria, els grups de l’oposició han justificat el seu vot en contra pel conveni amb ADIF que permetrà la construcció de l’estació de tren a Albal. José Miguel Ferris (PP), va demanar a l’alcalde que es torne a negociar, “perquè resulte més favorable a les arques municipals”.

Per part seua, María José Hernández Ferrer (Avant) va criticar que tots els diners de l’Ajuntament es destine aquest exercici a sufragar l’estació. El portaveu de Ciutadans va aplaudir el compromís del govern amb la despesa social, però va basar la seua negativa en què, al seu judici, “el conveni només beneficia a ADIF”. Jorge Tejedor (Som Albal) va preguntar si la inversió en l’estació minvarà el pressupost destinat a participació ciutadana.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + set =