25n
25N
25N

Amb l'Alba de les Falles comença la setmana gran fallera

Amb l'Alba de les Falles comença la setmana gran fallera
15/03/2017 -

Amb totes les falles infantils ja plantades en la ciutat de València, la pròxima mitjanit serà el torn perquè artistes i comissions falleres perfilen tots els detalls de les falles grans. Tot un seguit d’activitats ompliran el calendari faller fins a la nit de la Cremà diumenge, començant per l’Alba de les Falles aquesta pròxima mitjanit.

Després de conéixer el ninot infantil indultat d’enguany i que les comissions infantils hagen viscut la seua nit de la Plantà, aquesta vesprada l’atenció se centrarà en el repartiment de premis per a totes eixes falles, en l’anunci del ninot indultat per a les falles grans i en la nit de la Plantà, que congregarà milers de persones als casals, primer, i al voltant de dos espectacles pirotècnics, després. El primer d’ells, l’Alba de les Falles, serà el tret d’eixida per a una nit de treball intens a les 12 de la nit des de la plaça de l’Ajuntament i amb efectes pirotècnics a càrrec de Vulcano; a continuació, vora les 0.05 hores, la pirotècnia Aitana dispararà un castell de focs artificials al passeig de l’Albereda.

La jornada de demà dijous veurà desfilar les comissions infantils per la plaça de l’Ajuntament per arreplegar els seus premis, mentre que de vesprada seran les falles grans les que coneixeran els guardons de les diverses seccions. Al migdia, a més, la pirotècnia Aitana dispararà la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament, mentre que a la nit la pirotècnia Turís s’encarregarà del castell de focs artificials. Abans, a les 20.45 hores, començarà la primera de les tres jornades amb ambientació musical a la falla municipal, gràcies a La Habitación Roja, primer, a Smoking Souls, divendres, i a Tórtel, dissabte.

Divendres les comissions falleres arreplegaran al matí els premis a les falles grans i a diferents concursos, com ara els de carrers adornats i il·luminats, presentacions i llibrets de falla. Al migdia la pirotècnia Turís dispararà la mascletà i a partir de les 15.30 hores s’iniciarà la primera de les dues jornades d’Ofrena. A la 1 de la matinada la pirotècnia Martí dispararà el castell de focs artificials.

Per a dissabte hi ha programats al matí els homenatges al poeta Maximilià Thous i al mestre Serrano. A les 14 hores la mascletà anirà a càrrec de la pirotècnia Martí i, després de la segona jornada d’Ofrena, que començarà de nou a les 15.30 hores, serà el torn de la Gran Nit del Foc a partir de les 1.30 hores de la matinada a càrrec dels Hermanos Caballer.

Diumenge conclourà la setmana gran de Falles amb una programació que s’iniciarà a les 11 del matí amb l’ofrena a sant Josep, en honor del qual hi haurà una missa una hora després a la Seu. A les 14 hores Hermanos Caballer dispararan la mascletà i a les 19 hores la Cavalcada del Foc servirà de preludi per a la Nit de la Cremà. Les falles infantils cremaran a les 22 hores i mitja hora després ho farà la guanyadora del primer premi, mentre que a les 23 hores cremarà la falla infantil municipal. A les 12 de la nit començaran a convertir-se en cendres totes les falles grans. La millor falla del 2017 mamprendrà a cremar mitja hora després i a partir de la 1 de la matinada les flames acabaran amb la falla gran municipal per donar pas així a un nou cicle que conduirà al món faller i a tota València fins a les Falles del 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

museo prehistoria