25n
25N
25N

Alaquàs reforçarà la seguretat durant les festes

Alaquàs reforçarà la seguretat durant les festes
07/08/2019 -

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Subdelegat del Govern a València, José Roberto González van presidir la Junta de Seguretat Local celebrada ahir dimarts per a abordar, en matèria de seguretat, l’organització i col·laboració entre els diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, durant les Festes Majors d’Alaquàs que començaran aquest divendres 30 d’agost.

Per a les festes patronals 2019 està previst el reforç de la seguretat amb més de 100 operatius extraordinaris policials que vetlaran pel correcte desenvolupament dels diversos esdeveniments. En el cas de les celebracions específiques com les discomòbils, es preveu a més, el reforç i control d’accés amb seguretat privada.

Com en anteriors edicions, enguany s’adoptaran mesures de seguretat passiva amb la instal·lació d’elements fixos en els punts de major concentració de persones per a prevenir l’entrada de vehicles. En la mateixa línia s’han revisat i actualitzat els plans de seguretat i evacuació d’edicions anteriors.

A més torna a rebre especial rellevància el Protocol de Violència de Gènere amb el qual preveu la instal·lació de Punts Violeta en els actes més multitudinaris del programa de les Festes Majors amb la finalitat d’informar sobre possibles agressions sexistes i en cas que fóra necessari acompanyar a les persones als Punts d’Assistència.

Per altra banda, a la reunió es van donar a conéixer les dades actuals relatives a la taxa de criminalitat en el conjunt de poblacions que integren la comissaria de Xirivella, a la qual pertany el municipi d’Alaquàs. Segons les últimes estadístiques, les infraccions penals s’han reduït en el primer trimestre de l’any, respecte a l’any 2018, un –12,8%.

A la reunió van estar presents representants de totes les administracions. Per Alaquàs, el portaveu de l’equip de govern, Fran Evangelista, el Regidor d’Urbanisme Jaime Marqués, el Regidor de Desenvolupament Sostenible Sebastian Ruiz i el Comissari de la Policia Local d’Alaquàs, Antonio Carrasco.

Per part de la Policia Nacional de la Comissaria de Xirivella-Alaquàs-Aldaia, l’Inspector – Cap i Inspector Jose Antonio Pereiro i Cándido Sánchez. La Cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, MªÁngeles Merino i l’Inspector de la Policia Autonòmica, Carlos Santamaria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − deu =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19