25n
25N
25N

Alaquàs instal·la 7 panells explicatius per a contextualitzar els seus espais més emblemàtics

Alaquàs instal·la 7 panells explicatius per a contextualitzar els seus espais més emblemàtics
08/02/2019 -

Coincidint amb la celebració del Centenari del Castell com a Monument Històric Artístic, des de l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha posat en marxa un ambiciós projecte per donar a conèixer a veïns i visitants el patrimoni històric amb que compta el municipi. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Agencia Valenciana de Turisme que ha subvencionat el 45% del pressupost global de l’actuació sent de 15.900 euros.

Recentment, han sigut instal·lats 7 panells que contextualitzen, senyalitzen i ofereixen, al mateix temps, informació dels diferents elements patrimonials del municipi. Els panells explicatius, han sigut dissenyats per ser fàcilment recognoscibles com a part d’una ruta turístic-cultural. Els mòduls compten amb plànols del municipi que indiquen amb diferents colors, llegendes i símbols les particularitats dels edificis i llocs emblemàtics d’Alaquàs. Els panells els trobarem en les següents ubicacions: a les entrades al terme municipal on es pot apreciar la imatge del Castell Palau d’Alaquàs junt a la seua definició com a Monument Històric Artístic de principis del segle XVI i Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana.

Front al Castell d’Alaquàs s’ha instal·lat un altre panell explicatiu del monument, que inclou a més les rutes i punts d’interès que conviden al visitant a recórrer el Casc Històric d’Alaquàs: la Moreria, el nucli Cristià i el barri dels Ollers.

De les façanes de les esglésies de l’Olivar i de l’Assumpció també penja la senyalística que les identifica com a elements del patrimoni històric local.

La informació que recopilen ha sigut redactada tant en castellà, com en valencià i adaptada al sistema braille, facilitant així l’accés a la informació a les persones invidents. A més, els panells compten amb la impressió de codi QR que permet al visitant consultar i ampliar de forma ràpida tota la informació d’interès.

El proper 1 de març tindran lloc els actes de cloenda del Centenari de la Declaració del Castell com a monument històric, serà a les 19h a la Plaça de la Constitució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =