25n
25N
25N

Alaquàs recupera 28 taulells espoliats del Castell

L’eficaç actuació per part de la Policia de la Generalitat ha permès recuperar aquestes peces de valor patrimonial incalculable que seran classificades i retornades al Castell d´Alaquàs

Alaquàs recupera 28 taulells espoliats del Castell
25/05/2018 -

En primer lloc, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos ha volgut agrair la celeritat i l’eficàcia per part de la policia autonòmica en la recuperació d’aquests béns tan preuats. La primera edil ha volgut compartir amb la resta de mitjans de comunicació una notícia tan important com és la del rescat d’aquestes peces pertanyents al claustre superior del Castell. Exemplars que, una vegada siguen retornats, seran protegits, datats i classificats com correspon.

La Policia de la Generalitat ha aconseguit recuperar un total de 28 taulells ceràmics procedents del Castell d´Alaquàs, una venda il·legal a través d’internet que ja havia sigut denunciada per part de l’Ajuntament del municipi a la Direcció General de Patrimoni Cultural.

La recerca per part de la secció especialitzada en Patrimoni Històric valencià de la Policia Autonòmica es va iniciar amb el rastreig de nombrosos portals de la xarxa als quals es venien les llosetes com a “taulell gòtic segle XV paviment Alaquàs”.

Ha sigut clau en tot el procés la supervisió de Jaume Coll Conesa, Director del Museu de Ceràmica Nacional i un dels majors experts en patrimoni; qui ha determinat la procedència dels exemplars.

Segons ha anunciat el Director General de l´Agència de Seguretat de la Generalitat Jose María Ángel, s´està treballant per posar en marxa un nou programa formatiu destinat als agents de la policía local de cada municipi i que té com objectiu marcar les pautes d´actuació davant un cas d´amenaça al patrimonio material.

Antonio López, cap de grup de Patrimoni Històric ha apuntat que el procediment seguirà obert fins a aconseguir recuperar totes i cadascuna de les peces que van ser sostretes del Castell abans de ser expropiat en 2003.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 17 =

torrent