caixa popular

Alaquàs, Aldaia i Xirivella organitzen la II Marxa pel dret a una mobilitat segura i sostenible

Alaquàs, Aldaia i Xirivella organitzen la II Marxa pel dret a una mobilitat segura i sostenible
15/09/2017 -

Els Ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella han organitzat per al pròxim 23 de setembre la II Marxa pel Dret a una Mobilitat segura i sostenible. Una iniciativa que s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat i a la qual s’han sumat col·lectius com la Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud, el Col·lectiu Soterranya i empreses del sector com MIBISIValencia.

Amb la convocatòria d’aquesta jornada els tres municipis volen manifestar la seua aposta decidida per la mobilitat sostenible, aprofitant al mateix temps per a reivindicar una vegada més les manques que continuen ara com ara existint, en matèria de transport públic, entre Alaquàs, Aldaia i Xirivella amb la ciutat de València.

La marxa s’iniciarà a les 11 del matí en la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs. Totes les persones que participen es dirigiran amb bicicleta cap a Aldaia on arreplegaran als veïns i veïnes d’aquest municipi. Tots junts es dirigiran a Xirivella per a arreplegar als participants d’aquesta població. Una vegada reunits a Xirivella, la comitiva es desplaçarà fins a la ciutat administrativa 9 d’octubre de València.

Per a garantir la seguretat de totes les persones participants, la Policia Local acompanyarà en tot moment la marxa ciclista. Cal recordar que en vies interurbanes és obligatori l’ús del casc.

Amb aquest tipus d’iniciatives, els consistoris dels tres municipis així com els col·lectius que s’han sumat volen recordar que els veïns i veïnes que es desplacen fins a València diàriament per a acudir als seus llocs de treball, a estudiar o a realitzar qualsevol tipus de gestió “pateixen una situació vergonyosa que ja dura massa temps”, ja que patim un servei d’autobusos deficitari, una xarxa ferroviària obsoleta i l’absència de metre per al total dels més de 100.000 veïns i veïnes dels tres municipis.

La gradual incorporació de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i saludable requereix d’infraestructures en les ciutats que garantisquen la seguretat i la integritat de les i els ciclistes, especialment en municipis com els nostres en els quals les distàncies amb els diferents serveis públics és assumible sobre les dues rodes.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats