25n
25N
25N

Alacant acull el Fòrum d'Oportunitats que impulsa l'aposta de la Conselleria d'Educació per la Formació Professional

Alacant acull el Fòrum d'Oportunitats que impulsa l'aposta de la Conselleria d'Educació per la Formació Professional
24/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha inaugurat a Alacant la segona de les jornades del Fòrum d’Oportunitats  per a tractar diferents temàtiques relacionades amb la Formació Professional i per a bastir ponts entre l’alumnat i el teixit empresarial valencià.

Es tracta d’unes sessions que es van organitzar a València durant els passats 9 i 10 de novembre i que també està previst desenvolupar a Castelló els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre. Cal recordar que les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia de la celebració de les trobades.

Els Fòrums d’Oportunitats estan organitzats per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial i compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Es tracta de crear un punt de trobada entre el professorat, l’alumnat i les empreses perquè puguen compartir les seues experiències i participen activament en la millora integral del sistema de Formació Professional, a fi de generar interaccions i sinergies amb el teixit productiu valencià.

En les dues jornades que s’han celebrat a Alacant participen més de 800 persones de la comunitat educativa i del món empresarial, de les quals 600 són alumnes, 140 docents i 60 representants de les empreses.

A més, cal destacar que les famílies professionals participants són Electricitat i Electrònica, Comerç i Màrqueting, Tèxtil, confecció i Pell, Administració i Gestió, Imatge Personal, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica, Agrària, Hostaleria i Turisme i Indústries Alimentàries.

En els tres Fòrums d’Oportunitats es realitzen tallers interactius estructurats per famílies professionals on un expert i representants de les empreses del sector debaten sobre competències personals i professionals per a l’exercici dels diferents perfils laborals, incloent-hi diferents simulacions com ara entrevistes de treball.

D’altra banda, també es visibilitzen experiències de bones pràctiques per part dels centres educatius, així com ponències marc a càrrec de reconeguts agents involucrats en el procés de Formació Professional com són els representants d’empreses, associacions i organismes públics.

Les conclusions seran recollides i analitzades i se sintetitzaran en un informe públic amb propostes de millora que serà accessible a través de la web del fòrum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =