25n
Orgull
Orgull

L’Ajuntament de València reduïx el consum de paper més d’un 13 % en els últims dos anys

Aquest descens s’explica pels “avanços en l’administració electrònica, que ha viscut un impuls significatiu arran la pandèmia”

L’Ajuntament de València reduïx el consum de paper més d’un 13 % en els últims dos anys
11/08/2021 -

El consum de paper per part dels servicis municipals ha baixat dels 6,2 milions de fulls en el primer semestre de 2019 als 5,4 milions en el mateix període d’enguany. Durant 2020 la disminució ha estat més marcada, amb 3,6 milions entre gener i juny, a causa de l’increment del teletreball pel confinament i les restriccions derivades de la crisi sanitària.

No obstant això, el descens s’ha mantingut en 2021 tot i la flexibilització de les limitacions associades a la covid-19.

Segons la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i el regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital, Pere Fuset, la caiguda del consum de paper a l’Ajuntament en més d’un 13% en els últims dos anys s’explica pels “avanços en la consolidació de l’administració electrònica, que ha viscut un impuls significatiu arran la pandèmia, ja que la impossibilitat d’efectuar desplaçaments s’ha materialitzat en més tramitacions digitals”.

Pel que fa al volum de paper retirat de les instal·lacions municipals per reciclar, s’ha registrat una evolució semblant. Entre gener i juny de 2019 es van destruir 66.170 quilos de paper; en 2020, coincidint amb l’estat d’alarma, en van ser 42.640, mentre que enguany la xifra ha arribat als 63.840 quilos.

La regidora Luisa Notario ha subratllat que l’administració electrònica “és una ferramenta que millora la productivitat dels tràmits i els simplifica, permet la ciutadania interactuar les 24 hores del dia amb l’Ajuntament des de qualsevol lloc, sense haver d’ajustar-se als horaris d’atenció al públic, i suposa un estalvi de temps, però, a més, integra criteris de sostenibilitat ambiental en els processos d’ús de material i generació de residus en el treball d’oficina, especialment en el cas del paper”.

Per la seua part, l’edil Pere Fuset ha remarcat “l’esforç de l’Ajuntament de València en la implantació de noves tecnologies per prestar millors servicis al ciutadà, millorar l’eficiència i optimitzar costos”.

En eixe sentit, ha destacat diverses iniciatives municipals de transformació digital, com ara el projecte de Teletreball i Escriptors Virtuals, que va quedar finalista en la XIII convocatòria de premis @asLAN Digitalització en les administracions públiques celebrada enguany. També ha recordat el premi a l’Oficina de Ciutat Intel·ligent en 2019 com a millor projecte de Transformació de l’administració pública en la categoria d’Impuls al Talent Digital en l’XI edició dels premis @asLAN Innovation IT i Transformació Digital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + divuit =