25n
25N
25N

Ajuntament i Universitat organitzen la jornada “Claus de l'Economia Valenciana”, amb l'objectiu de “definir entre tots” el futur de la ciutat

La trobada servirà com a preàmbul al Congrés de 2017, en què tots els agents socials, econòmics i acadèmics determinaran el model de ciutat

Ajuntament i Universitat organitzen la jornada “Claus de l'Economia Valenciana”, amb l'objectiu de “definir entre tots” el futur de la ciutat
17/11/2016 -

L’Ajuntament i la Universitat de València han organitzat conjuntament la jornada “Claus de l’Economia Valenciana” que se celebrarà el pròxim dia 30, i que suposa l’inici d’una sèrie d’activitats en què es compta amb tots els agents econòmics i socials de la ciutat. Esta trobada és el preàmbul i presentació del que serà el I Congrés “València i la seua economia: un model sostenible és possible”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha presentat este dimarts la iniciativa junt amb el vicerector de Participació i Protecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. La delegada ha explicat l’objectiu d’esta convocatòria, amb què l’Ajuntament vol “liderar el debat per a la construcció d’un nou relat de la ciutat, després del fracàs de l’anterior model”.

“Una ciutat com València”, ha explicat Gómez, “té grans potencialitats i possibilitats de desenvolupament, però fa anys que este Ajuntament no reunia tots els agents per a analitzar quin model de ciutat volem”. Per això, des de la Regidoria s’impulsa este debat, de la mà de la Universitat de València, que inclou una sèrie d’activitats de reflexió, anàlisi i proposta, i que s’inaugurarà amb la jornada de treball el pròxim dia 30.

Esta primera sessió comptarà amb la participació, com a experts d’Amparo Cervera, catedràtica d’Economia i directora de l’Institut d’Economia Internacional; José Manuel Pastor Monsálvez, degà de la Facultat d’Economia i investigador de l’IVIE; i Julia Salom Carrasco, catedràtica de Geografia i directora de la Càtedra VLC de la Universitat, que oferiran tres conferències, respectivament, sobre els temes Innovació, Xarxes i Recursos.

OBJECTIUS DE FUTUR

Amb esta iniciativa, l’Ajuntament es planteja obrir una reflexió comuna sobre “què és València i quins objectius s’ha de marcar per al futur; començar a parlar de totes les potencialitats, fortaleses i oportunitats de la ciutat; passar pàgina ja a certs episodis, i començar a parlar de futur, d’esperança, d’ocupació i de desenvolupament: de la València que renaix, es regenera i es reconstruïx amb un nou model que volem liderar des de l’Ajuntament i des de la Universitat”, en paraules de Sandra Gómez.

En pareguts termes s’ha manifestat el vicerector de Participació i Protecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, qui ha insistit en el concepte d’“aliança”, i ha defés la necessitat de “crear instruments perquè hi haja participació i saber què és el que tenim en recursos, en xarxes i en innovació”.

Hermosilla ha afirmat que la nostra ciutat “no té un gran diagnòstic”, i ha mostrat la seua confiança en què el Congrés de 2017 i la jornada del pròxim dia 30 “serviran per a fer eixe diagnòstic i obrir un procés de participació per a saber què opinen els actors locals a l’hora de definir el model”.

Davant de les preguntes dels periodistes sobre quines han de ser eixes claus de desenvolupament, el vicerector ha indicat que, lògicament, no és possible definir-les per endavant, però ha citat la importància d’elements com el port i els seus límits, el sector turístic i el seu model de projecció, o l’horta com a espai referent que cal saber com transformar en espai econòmic… “Les definirem entre tots i de manera consensuada”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =