25n
Orgull
Orgull

Ajuntament i EPSAR acorden actuacions conjuntes en sanejament

iStock.com/RomanBabakin

Ajuntament i EPSAR acorden actuacions conjuntes en sanejament
02/09/2019 -

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, s’ha reunit aquest matí amb el gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR), Enrique Lapuente. Aquesta trobada ha servit per a establir les bases de col·laboració entre l’EPSAR i l’Ajuntament de València per als pròxims anys. Estan previstes actuacions importants en els col·lectors, l’emissari de Vera o la depuradora de Pinedo.

En aquesta primera reunió de la regidora Elisa Valía amb el gerent, Enrique Lapuente, i els principals responsables de l’EPSAR, de la qual depenen les infraestructures de sanejament, s’ha acordat la planificació d’inversions per a 2020 per un import que ascendeix a 1.100.000 euros.

«A més hem acordat l’increment del pressupost de manteniment ordinari dels col·lectors de la ciutat», ha destacat Elisa Valía en concloure la reunió en el seu despatx de l’edifici de Tabacalera. D’altra banda, «l’Ajuntament de València s’ha compromés a finalitzar com més prompte millor la inspecció del col·lector sud per a poder valorar els treballs a realitzar i que es puguen destinar els recursos econòmics necessaris», ha afegit la regidora del Cicle Integral de l’Aigua.

En el cas del Col·lector Nord, la inversió és de més de 5 milions d’euros per la neteja i millora del tram que és competència d’EPSAR i que coincideix amb el carrer Jesús Morante Borràs. Pel que respecta a la neteja d’aquesta infraestructura, s’ha netejat la totalitat del tram I, en les seues seccions d’aigües residuals (842m) i pluvials (842m), del tram II (200m), i parcialment el tram O i el tram III (des de Centre Comercial a Cano de la Molinera) (1.108m), conductes que s’integren en el denominat Col·lector Nord I-II-III la longitud total dels quals superen els 7.800m. El cost d’aquestes actuacions es va situar en els 10 milions d’euros i es van extreure més de 6.000 tones de residus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 19 =