25n
Orgull
Orgull

L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021
16/08/2021 -

El Servici d’Intervenció davant la Pèrdua de l’Habitatge i l’Ocupació (SIPHO), depenent de la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, ha aconseguit aturar 362 casos de desnonament de famílies vulnerables a la ciutat de València en el segon trimestre del 2021.

Este recurs municipal treballa per evitar desnonaments a València a través de la negociació amb les entitats bancàries i també en la facilitació d’alternatives habitacionals per a persones en situació d’impagament d’hipoteca o de lloguer, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

En este sentit, cal tindre en compte que des que va començar la pandèmia i es va declarar el primer estat d’alarma, el 14 de març de 2020, s’han aprovat diferents normes que han permés protegir una part significativa de famílies vulnerables.

“Gràcies a la moratòria, podem donar una resposta més adaptada a la realitat actual de les famílies que s’enfronten a un desnonament, convertint-se en una ferramenta important per evitar-los i en un mecanisme de protecció temporal perquè les famílies puguen seguir vivint a casa seua, ja siga de forma estable perquè s’aconsegueix arribar a algun tipus d’acord o mentre es busquen opcions de reallotjament adequades”, ha dit Isabel Lozano.

No obstant això, la regidora Isabel Lozano ha dit que “necessitem ferramentes més eficients per poder donar resposta a una realitat que ens desborda als Ajuntaments, com és la Llei estatal de vivenda que puga ordenar un protocol clar que obligue als jutjats a actuar coordinadament i amb temps amb les entitats locals i, especialment, amb els serveis socials municipals, per tindre marge d’actuació i possibilitat de gestionar documentació i alternatives habitacionals”.

“En tot cas, des de l’Ajuntament de València i el govern de Joan Ribó, portem des de 2015 amb este servici d’intermediació format per un equip d’advocats que fa un seguiment exhaustiu de cada família i acompanya als afectats a les reunions de negociació amb les entitats bancàries. Es tracta d’un servici públic que ha aconseguit aturar un gran nombre de desnonaments en estos anys”, ha destacat Isabel Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =