25n
25N
25N

Ajudes de 8 milions d'euros per a rehabilitar quasi 600 habitatges al Cabanyal-Canyamelar

Ajudes de 8 milions d'euros per a rehabilitar quasi 600 habitatges al Cabanyal-Canyamelar
22/10/2016 -

Són quasi 600 els habitatges del Cabanyal-Canyamelar que podran beneficiar-se de les ajudes a la rehabilitació prevista en la convocatòria de l’ARRU o procedent de la reassignació de fons del Pla Confiança aprovada pel Ple i les propostes del qual han sigut acceptades íntegrament per la Generalitat. Este divendres, la Junta de Govern ha aprovat dos mocions presentades per María Oliver que afecten 22 habitatges i un edifici públic, i ha resolt publicar en el BOP les 39 sol·licituds per a rehabilitar 154 habitatges particulars dins de la segona convocatòria de l’ARRU.

La Junta de Govern Local ha aprovat la moció presentada per la regidora d’Habitatge, María Oliver, per a rehabilitar un total de 22 habitatges i també un edifici del carrer d’Antoni Joan que serà convertit en el centre veïnal Llamosí-Remunta. Estes mocions arriben després que la Generalitat haja acceptat totes les propostes municipals per a la reassignació de projectes del Pla Confiança aprovada en el Ple municipal.

“El treball pel barri del Cabanyal barri no cessa i la nostra decisió d’impulsar la rehabilitació i la revitalització es materialitza cada dia”, ha afirmat María Oliver després que l’òrgan de govern municipal haja aprovat encarregar a la Societat Pla Cabanyal l’elaboració de la documentació requerida per a la sol·licitud de finançament del Pla Confiança d’estos dos importants projectes de rehabilitació d’habitatge al barri.

Entre els dos sumen prop d’1.700.000 euros, dels quals 1.579.337 euros es destinaran a la rehabilitació de 22 habitatges municipals per al lloguer posterior, en els edificis corresponents al carrer de la Mare de Déu de la Vallivana, 6; Sant Pere, 25, 33, 52 i 111; Escalante, 192, 196 i199; Montroi, 1; Josep Benlliure, 163; Empar Guillem, 3, i Lluís Despuig, 20.

També s’hi inclou la rehabilitació de l’edifici del carrer d’Antoni Joan, 19, i la seua conversió en el Centre Veïnal Llamosí-Remunta, després d’una inversió de 40.400,00 euros procedents d’eixa reassignació de fons del Pla Confiança a la qual el govern valencià ha donat llum verd.

AJUDES DE L’ARRU PER A 154 HABITATGES MÉS

D’altra banda, segons informen des de la Regidoria d’Habitatge, la Junta de Govern ha acordat publicar en el BOP les sol·licituds d’ajudes a la rehabilitació per part dels particulars, corresponents a la segona convocatòria de l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU), a la qual s’han presentat 39 sol·licituds que afecten 154 habitatges. El pressupost de les ajudes puja a 1.719. 301,40 euros.

Esta segona remesa de peticions per part de particulars per a rehabilitació d’habitatges se suma a les de la primera convocatòria, que incloïa ajudes per a 412 actuacions en habitatges privats, amb un pressupost total de prop de 3 milions d’euros entre rehabilitació i edificació de nova planta, i 13 actuacions més en habitatges públics, de les quals quatre són de nova construcció, amb un pressupost estimat d’1.480.972 €.

El regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ha destacat la importància que la Conselleria d’Hisenda haja aprovat íntegrament la proposta municipal de reassignació de fons i projectes finançats a càrrec del Pla Confiança, aprovada pel Ple municipal celebrat el 30 de juliol, per a poder impulsar la rehabilitació d’habitatges en l’àmbit del Cabanyal-Canyamelar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =