25n
25N
25N

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) certifica la millora econòmica de l’Ajuntament de Gandia

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) certifica la millora econòmica de l’Ajuntament de Gandia
31/07/2020 -

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha fet públic aquest matí l’informe de l’AIReF, l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, que té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques.

Així, preveu que l’Ajuntament de Gandia complisca en 2020 amb l’equilibri pressupostari i continue un altre any amb superàvit. Així mateix, l’AIReF estima que el consistori complirà amb la Regla de Despesa. Anticipa que serà un dels pocs Ajuntaments amb dificultats que continuarà millorant la seua situació econòmic – financera. Encara que adverteix que existeixen importants incerteses a conseqüència de l’impacte econòmic per les mesures adoptades per a atenuar els efectes de la pandèmia de la Covid-19, tant en matèria d’ingressos (anul·lació de moltes taxes), com de despeses (més de 6 milions d’euros). “I és que les administracions locals estem per ajudar la ciutadania en situacions crítiques, tal com han valorat per unanimitat totes les forces polítiques, econòmiques i socials”.

Sostenibilitat Financera

La Sostenibilitat Financera és la capacitat per a finançar compromisos de despesa presents i futur dins dels límits de dèficit, deute i morositat comercial.
En aquest sentit, l’AIReF manté la qualificació de risc de sostenibilitat de totes les entitats analitzades, excepte en els casos de l’Ajuntament d’Arganda del Rey que millora i del d’Arcos de la Frontera, que empitjora. Si bé quasi totes les CC.LL. mantenen la seua qualificació de mitjà termini, s’aprecia millora en la posició dels Ajuntaments de Gandia, Navalcarnero, Los Palacios i Villafranca, Sant Andrés del Rabanedo, Granada i Sanlúcar de Barrameda.

“Per tant, l’AIReF certifica la millora econòmica de l’Ajuntament de Gandia, tal com ja l’avançaven els informes de la Intervenció municipal i que va ser anunciada en el seu moment. L’actual pandèmia presenta incerteses cap al resultat de l’actual exercici de 2020, però preveu que també es complisquen les magnituds macro en l’execució pressupostària. Així, preveu que el PMP de 2020 siga de 16 dies i que la ràtio d’endeutament aconseguisca nivells per davall del 300% quan fa poc estava per damunt del 350%”. Excepte l’endeutament viu, la resta de paràmetres són molt bons. El deute també va baixant, però ara cal prioritzar les persones que ho estan passant malament abans que abaixar-lo. Tot això no és casualitat, l’esforç i el treball realitzat des de l’àrea d’Hisenda i la serietat i col·laboració de la resta d’àrees han fet possible aquest canvi radical de les finances municipals, ha conclòs Gregori.

AIReF

L’AIReF és l’Autoritat independent de Responsabilitat Fiscal i té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques. Va començar a funcionar en 2014. La seua missió és garantir el compliment efectiu per part de les AAPP del principi d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera previst en l’article 135 de la CE. Periòdicament publica informes, Opinions i Estudis relacionats amb el seu objecte pel qual va ser creada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − cinc =