25n
25N
25N

Air Nostrum es prepara per al procés de consolidació que s'està produint en el sector

Air Nostrum manté la seua marca, i crea quatre noves societats que formaran part de la nova organització

Air Nostrum es prepara per al procés de consolidació que s'està produint en el sector
22/03/2019 -

Air Nostrum enforteix la seua marca, i inicia els passos per a consolidar-se en el mercat. L’aerolínia valenciana, que celebra ja el seu 25 aniversari, fa un pas de gegant i passar de ser una simple aerolínia a convertir-se en un conjunt d’empreses diversificat geogràficament i funcional. “Quan una empresa es consolida, o bé eres el consolidador, o bé et consoliden o desapareixes”. Amb aquestes paraules, el president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ha explicat els passos que s’estan seguint per a avançar en eixe procés d’internacionalització cap al qual es dirigeix la companyia.

El transport aeri s’ha convertit en un fenomen de masses. El 2018 no ha sigut un mal any, però si el que ve”. La saturació del mercat; la guerra de tarifes, que ha produït una baixada constant del preu del bitllet; l’apreciació del dòlar enfront de la devaluació de l’euro; l’increment dels costos laborals, operatius i financers; i un notable augment del preu del combustible són les principals causes per les quals les xicotetes companyies estan entrant en fallida, en contraposició amb els grans grups que afermen la seua posició.

Per això, per a formar part d’aquest grup de gegants, Air Nostrum aposta per la consolidació de la marca. “L’augment del combustible i la baixada de preus en els bitllets portarà temps convulsos. L’objectiu és la consolidació per a donar servei a més clients i diversificar riscos”, ha explicat Carlos Bertomeu. I és que, com ja anuncien alguns analistes del sector, “continuaran tancant aerolínies i el procés de consolidació deixarà un sector de grans actors”.

Sens dubte, Air Nostrum vol estar dins d’eixos grans actors. D’aquesta manera, crearà una plataforma de serveis aeronàutics on es concentren els treballadors que presten serveis comuns a múltiples empreses, evitant duplicitats. Així, a més de les companyies del grup ILAI on els accionistes són socis tant de les aerolínies Medops (Malta), Hibernian (Irlanda), Flyest (l’Argentina), Paranair (Paraguai), com d’altres empreses com Saimier (lessor), ILSA (camp ferroviari), Plysa (lluita contra incendis) i TAC (treballs aeris), també oferirà serveis a aerolínies alienes.

Cada activitat s’executarà des d’unitats independents. En aquest sentit, Air Nostrum Engineering s’encarregarà del manteniment a Europa; Air Nostrum Global Services dels serveis tant a les aerolínies com a terceres companyies; Air Nostrum Training de la formació de tripulacions; Air Nostrum Commercial de donar suport a la comercialització dels serveis de les diferents aerolínies; Aer Resources Agency (ARA) de la contractació de personal i suport a tripulacions; ANTA del manteniment de Sud-amèrica; i SAIMER del lísing.

Amb aquesta nova organització es dota al grup d’una major flexibilitat i eficiència per al procés de consolidació. “No ens quedarem mirant perquè aquest procés donarà lloc a fallides d’algunes aerolínies i fusions entre companyies”. Així mateix, Bertomeu ha recordat que estan pendents de l’aprovació del projecte d’integració entre Air Nostrum i Cityjet, que donarà lloc al major grup europeu d’aerolínies regionals.

Per descomptat, aquesta fase sobre la qual s’està redefinint el grup s’està duent a terme sota dos principis: que els treballadors d’Air Nostrum passen a les noves societats conservant la seua antiguitat i els seus drets laborals, i que els empleats que treballen a Espanya estaran subjectes a la legislació espanyola.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

programacion rialto
museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020