25n
25N
25N

Air Nostrum deixa de volar per primera vegada en els seus 25 anys d'història

L’aerolínia dona mantes i aliments per als hospitals de campanya que construeix la Generalitat

Air Nostrum deixa de volar per primera vegada en els seus 25 anys d'història
28/03/2020 -

L’aerolínia Air Nostrum ha deixat de volar temporalment amb motiu de la crisi del coronavirus, un “fet sense precedents en els més de 25 anys d’història” de la companyia. El seu últim vol “fins a un altre avís” ha enlairat a les 19 hores d’aquest dissabte.

Així li ho ha fet saber als treballadors en president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, en una carta que ha enviat a la plantilla durant la vesprada d’aquest dissabte. “El NTE-MAD IB8691, que enlairarà hui a les 19.00 LT, serà el nostre últim vol fins a un altre avís”, ha comunicat el responsable de l’aerolínia als empleats.

En aquesta missiva, Bertomeu destaca que “després de 2.316.604 vols i de 90.597.604 passatgers transportats”, la companyia, que “ha funcionat de manera ininterrompuda 24 hores 365 dies a l’any durant més de cinc lustres, deixarà de volar temporalment”.

El motiu són les “restriccions a la mobilitat tant nacional com internacional i el tancament de fronteres ocasionades pel virus”. Aquesta aturada del “100% de l’operació” i “per força major és el que hem de fer en l’actual situació”, ha indicat a la plantilla.

El president d’ Air Nostrum ha utilitzat un símil automobilístic per a llançar un missatge als treballadors: “De sobte, els últims 15 dies ens hem hagut de posar “al ralentí” i l’adaptació, per nova, ha sigut difícil. A partir de hui parem motors i des d’aquest moment hem d’assegurar-nos de fer el millor ‘manteniment en boxs’ i tindre ‘perfectament greixada cada junta’ i abrillantat ‘cada cromatge’ per a assegurar-nos que, quan siga que ens convoquen a la següent carrera, puguem arrancar a la màxima velocitat i amb el bòlid més enlluernador i ràpid que ningú puga imaginar. Continuarem sent una de les millors escuderies”.

A més, en suport de la comunitat mèdica, l’aerolínia ha enviat material que tenia en els seus magatzems per als tres hospitals de campanya que la Generalitat està alçant a València, Castelló i Alacant. Han entregat nou palets amb 3.000 mantes, 3.000 coixins i 15.000 fongues de coixí de les quals usen a bord dels avions, així com “diversos milers de terrines de llet, sobres de fruita seca, paquets de galetes” i altres productes.

“És una primera i humil aportació de la companyia per als qui en aquests difícils moments estan treballant a tota hora per a atendre els malalts”, ha assenyalat Bertomeu.

TRES ACTUACIONS PRIORITÀRIES

En la seua carta, Bertomeu explica també que l’aerolínia ha marcat com a “prioritàries” tres línies d’actuació. En primer lloc, “parar, en la mesura del raonable i possible, l’eixida de tresoreria”, amb mesures com la supressió de despeses discrecionals, l’organització d’uns terminis de pagament “concordes a la situació de zero ingressos” amb els proveïdors i creditors i l’ERTO que va presentar divendres passat de tres mesos per als seus 1.439 empleats, entre altres accions.

En segon lloc, la companyia tracta de “generar tresoreria addicional”. “Estem contribuint de forma molt proactiva al fet que el Govern adopte mesures a nivell sectorial que impliquen facilitar l’accés al crèdit a les aerolínies. En aquest àmbit, s’emmarquen multitud d’accions amb l’ICO i la resta d’entitats de crèdit, i totes elles requereixen un ingent treball d’elaboració de plans de viabilitat, preparació d’escenaris alternatius, negociacions de tipus d’interés i termini, etcètera”, ha explicat.

En tercer lloc, Air Nostrum ha garantit als seus empleats que treballa per a “assegurar la volta a l’activitat en les millors condicions possibles”. “Ens hem de preparar perquè la companyia enlaire amb potència i amb la qualitat de sempre. Quan arranquem motors, aquests no sols han de rugir amb força sinó que han d’estar perfectament calibrats per a les corbes que trobarem en tots els circuits i que s’aventuren, com a mínim, molt tancades i mal peraltades”.

El president d’ Air Nostrum reconeix que “aquesta nova posada en marxa portarà el seu temps i exigirà molta faena perquè tornar a reiniciar una companyia aèria requereix un gran esforç”. Bertomeu “no veu breu” la crisi del coronavirus i creu que la recuperació serà “molt gradual perquè el mal a l’economia i a l’ànim dels consumidors ha sigut gran, major que mai”.

“Hem de preparar la nostra futura operativa per a adaptar-nos a aquesta situació. Al final, són uns sots esperats. Ens assegurarem que el nostre ‘bòlid’ (Air Nostrum) estiga preparat per a sortejar-los de la millor forma possible”, ha afirmat.

D’altra banda, Air Nostrum informa que s’ha organitzat per a facilitar el teletreball als qui poden realitzar la seua labor des del seu domicili. Detalla també algunes mesures de seguretat que s’han disposat en els últims dies. “En l’hangar, per exemple, hem aconseguit fabricar pantalles de protecció per al personal de Manteniment amb impressores 3D”, ha destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 12 =