25n
25N
25N

Aimplas dissenya una mascareta de filtres intercanviables i treballa per a oferir ajuda enfront del Covid-19

Aimplas dissenya una mascareta de filtres intercanviables i treballa per a oferir ajuda enfront del Covid-19
27/03/2020 -

L’Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, ha posat a la disposició de les diferents administracions i autoritats sanitàries tant els seus coneixements sobre materials com la seua capacitat de disseny, prototipat, fabricació i recursos materials amb la finalitat de facilitar el subministrament d’equips de protecció individual (EPIs) davant la situació d’emergència sanitària generada pel Covid-19, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Aimplas està duent a terme un estudi de viabilitat per a poder fabricar màscares amb filtres intercanviables a través de processos d’injecció. Per a això, ja ha realitzat un disseny propi i ha establit contactes amb empreses i centres de formació professional que puguen fabricar els motles com és el cas de Vicedo i Escoles San José, ha explicat.

Així mateix, l’institut ha destacat que personal tècnic està realitzant el tall i subministrament de làmines de PET transparent a partir d’una bobina donada per Manufactures Arplast per a facilitar la fabricació de viseres de protecció i distribució a hospitals, mentre que als hospitals de Madrid se’ls ha facilitat el contacte de proveïdors per al subministrament de làmines PET.

D’altra banda, i com a membres de la plataforma Federació Nacional d’Agrupacions Empresarials Innovadores i Clústers, l’empresa Elix Polymers ha sol·licitat al centre tecnològic la col·laboració en la producció de filaments 3D d’ABS per a la impressió de diferents tipus de materials com a vàlvules o màscares, ha agregat Aimplas.

DONACIÓ I ASSESSORAMENT

Per què respecta als seus recursos materials i davant l’escassetat de material de protecció per al personal sanitari, l’Institut Tecnològic del Plàstic ha ressaltat que ha donat a centres de salut de Paterna (València) 5.000 maneguets, 100 bates d’un sol ús, 16 mascaretes, 15 vestits Tyvek, 15 litres de gel higienitzant i 10 ulleres. A més, s’ha comunicat i lloc a la disposició de l’administració central les existències de guants.

Igualment, a través dels diferents grups que s’han creat en Telegram per a la fabricació d’equips de protecció mitjançant fabricació additiva o impressió 3D, Aimplas està fent tasques d’assessorament sobre materials.

A través d’aquesta plataforma, l’institut també ha posat a la disposició dels diferents hospitals valencians la seua capacitat d’impressió 3D de viseres de protecció i diàriament es fan arribar als mateixos noves unitats, han agregat des de l’entitat.

De la mateixa manera, ha comentat que està participant amb el seu assessorament en Reesistenciateam, una comunitat virtual integrada per més de 1.800 persones que estan desenvolupant respiradors, pantalles de protecció, màscares, vàlvules i tot amb tecnologia d’impressió 3D.

INFORMACIÓ SOBRE PROVEÏDORS

Aimplas duu a terme també entre les seues accions la cerca de proveïdors en aquesta crisi sanitària. En aquest sentit, l’institut està prestant suport a hospitals com el Miguel Servet a Saragossa per a contactar amb proveïdors de materials plàstics com a films i làmines de protecció.

Pel que fa a la col·laboració amb les diferents administracions públiques, està elaborant per al Ministeri d’Indústria un mapa de capacitats per a coordinar accions d’impressió 3D i està facilitant informació a la Generalitat sobre empreses amb possibles capacitats de producció d’EPIs i de gels o dissolucions desinfectants.

A més, a l’AVI se li ha proporcionat informació sobre fabricants d’hisops, mentre que a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) se li ha facilitat informació sobre capacitats en l’àmbit de la fabricació additiva.

L’Institut Tecnològic del Plàstic ha destacat el seu “doble compromís” d'”aportar valor a les empreses perquè creuen riquesa” i “donar resposta als reptes socials per a millorar la qualitat de vida de les persones i garantir la sostenibilitat mediambiental”.

Aimplas ha recordat que és “una entitat sense ànim de lucre pertanyent a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana que ofereix a les empreses del sector dels plàstics solucions integrals i personalitzades”.

Així, té entre les seues funcions des dels projectes d’I+D+i fins a la formació i els serveis d’intel·ligència competitiva i estratègica, passant per altres serveis de caràcter tecnològic com les anàlisis i assajos o l’assessorament tècnic. Aimplas dóna suport als 17 ODS del Pacte Global de les Nacions Unides mitjançant l’exercici de la seua activitat i responsabilitat social, ha afegit l’entitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =