25n
25N
25N

Aimplas desenvolupa nous test ràpids de sang, orina i fluids per a la detecció de la Covid-19

A través d’una tècnica diagnòstica basada en la modificació de nanopartícules d’or per a detectar els anticossos del virus

Aimplas desenvolupa nous test ràpids de sang, orina i fluids per a la detecció de la Covid-19
06/05/2020 -

L’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas està desenvolupant nous test ràpids de sang, orina i fluids per a la detecció de la Covid-19, a través del desenvolupament d’una tècnica diagnòstica ràpida, econòmica i eficient, basada en la modificació de nanopartícules d’or per a detectar anticossos del SARS-CoV-2 o bé el seu antigen.

Segons ha informat el centre en un comunicat, es tracta d’una tècnica basada en nanopartícules d’or “escalable industrialment i aplicable a l’assistència sanitària, per al diagnòstic ràpid i precoç de la infecció en humans”.

Aimplas subratlla que, davant la “crítica situació” produïda per l’aparició d’un nou virus SARS-CoV-2, causant de la COVID-19, els sistemes sanitaris “s’han vist desbordats tant per a detectar nous casos com per a tractar els casos ja existents” quan “una ràpida detecció d’aquest nou patogen és fonamental per a aïllar i tractar als nous pacients, així com als asimptomàtics, frenant així l’increment exponencial de contagis”.

Actualment, s’estan usant diversos mètodes de detecció: la PCR (Polymerase chain reaction) i l’immunoassaig encara que, d’acord amb el centre tecnològic, “cap de les dues tecnologies és perfecta i cadascuna té els seus avantatges i desavantatges quant a temps de resposta i sensibilitat”. Cap dels kits emprats està sent produït per una empresa espanyola.

Des de l’Institut Tecnològic del Plàstic s’està treballant en el desenvolupament d’una tècnica diagnòstica “ràpida, econòmica i eficient”, basada en la modificació de nanopartícules d’or per a detectar anticossos del SARS-CoV-2 o bé el seu antigen.

Aquesta tècnica està basada en desenvolupaments previs del centre tecnològic empleats en el diagnòstic del càncer de pròstata i és escalable industrialment i aplicable a l’assistència sanitària per al diagnòstic ràpid i precoç de la infecció en humans a través de l’orina, la sang o els fluids respiratoris.

Durant aquest mateix mes de maig s’ha previst iniciar els assajos de validació sobre mostres reals en col·laboració amb dues unitats d’investigació d’hospitals de la Comunitat Valenciana: la de l’ISS La Fe i la de la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València. Després, el desenvolupament estarà llest per a eixir al mercat.

L’impacte esperat és contribuir al diagnòstic dels contagis “de manera eficaç i ràpida amb un menor cost econòmic”, la qual cosa és “de gran transcendència sobretot en l’actual situació d’estabilització de la corba, quan és necessari realitzar milions de test per a identificar i aïllar a contagiats i pacients asimptomàtics per a evitar el repunt de contagis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

museo prehistoria