25n
25N
25N

Aigües de Paterna implanta en les seues oficines el sistema Air Sentinel per a monitorar la qualitat de l'aire i minimitzar la transmissió de coronavirus en ambients interiors

La plataforma Air Sentinel és una aplicació dissenyada per al monitoratge en continu dels nivells de qualitat d’aire i ventilació en edificis

Aigües de Paterna implanta en les seues oficines el sistema Air Sentinel per a monitorar la qualitat de l'aire i minimitzar la transmissió de coronavirus en ambients interiors
28/05/2021 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna, ha implantat en les oficines d’atenció al client de l’empresa mixta l’aplicació Air Sentinel, un pioner sistema de monitoratge en continu de la qualitat de l’aire interior.

Es tracta d’una aplicació dissenyada per al control continu dels nivells de qualitat d’aire i ventilació en edificis i totes les seues estades que permet obtindre informació en temps real de l’estat de la qualitat de l’aire interior i la ventilació i que a més minimitza la transmissió de la Covid-19 en ambients interiors.

La implantació d’Air Sentinel se suma a City Sentinel, l’aplicació tecnològica que el consistori, a través d’Aigües de paterna, utilitza des de fa un any per a detectar i rastrejar la presència de coronavirus en les aigües residuals de tots els barris de Paterna i àrees industrials.

A més, el nou sistema permet el control de paràmetres ambientals com a CO₂, temperatura i humitat relativa en aire interior, actuant com a indicadors de la ventilació i la qualitat de l’aire.

Creuant aquesta informació amb dades d’aforament instantani de l’oficina i mitjançant l’ús d’algorismes d’Intel·ligència artificial i machine learning, l’aplicació, de manera instantània i intuïtiva, és capaç d’informar sobre l’estat de l’aire de l’oficina. Tota la informació i anàlisis realitzades és recopilada i enviada a un servidor, podent ser visualitzada a través d’una app.

La transmissió del virus per via aèria és una de les principals causes de la ràpida expansió de la pandèmia. En aquest sentit, diferents estudis epidemiològics han demostrat com a via efectiva de contagi la generació de bioaerosols pel que el mesurament de l’aire en espais interiors té una importància crítica en el control del SARS-CoV-2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 7 =