caixa popular

L'Ajuntament ha estalviat 152.000 euros en la factura de la llum

L'Ajuntament ha estalviat 152.000 euros en la factura de la llum
23/08/2017 -

L’Ajuntament de València, gràcies a la implantació d’un programari de gestió dels subministraments d’energia dels edificis municipals, ha estalviat 152.000 euros en la factura de la llum en el primer semestre del 2017. El programa de gestió s’ha contractat per un import de 20.570 euros, de manera que la inversió ha sigut rendible per al consistori i, per extensió, per a tots els valencians i valencianes.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha indicat que “L’objectiu d’impulsar aquest software era el d’aconseguir el major control i optimització de la factura energètica de l’Ajuntament, amb el principal objectiu de reduir el cost del kWh consumit. Uns mesos després de la seua instal·lació el resultat ha sigut molt positiu”.

L’optimització de la potència facturada s’ha realitzat ajustant la potència contractada per període en 427 subministraments, sent efectives les noves potències contractades a partir del 19 de gener de 2017. Així, s’ha obtingut un estalvi real en el primer semestre de l’any de 152.000 euros i una previsió d’estalvi estimat anual d’aproximadament 400.000 euros.

A més, s’ha agilitzat el control de la facturació mensual integrant tant les dades de consum elèctric com les de gas natural. També s’han realitzat ajustos de potència i eliminació de càrrecs a la vista de les dades de consum obtingudes, pràcticament a temps real, segons les corbes de càrrega de cada subministrament.

El pla d’estalvi energètic ha contemplat un seguiment de la penalització d’energia reactiva actuant en diverses instal·lacions penalitzades col·locant bateries de condensadors en 13 centres municipals, i traslladant als servicis del Cicle Integral de l’Aigua, Oficina d’Enllumenat Públic i Servici de Parcs i Jardins, la informació obtinguda perquè es realitze la conseqüent esmena.

Campillo ha afirmat que “els recursos de l’Ajuntament ara són tractats amb rigor i seriositat, perquè els diners dels valencians són sagrats” i ha afegit que “des del Govern de la Nau continuem així amb la lluita contra el canvi climàtic i avança en la reducció d’emissions”. En eixe sentit ha recordat que de seguida la seua regidoria instal·larà cinc pèrgoles fotovoltaiques en el parc de Morvedre que abastiran totes les necessitats del jardí i suposaran un estalvi en emissions de CO2 de 2.644.42 kg”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris