25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament de València aconseguirà un estalvi energètic en llum del 85%

El projecte pretén substituir l’enllumenat actual per bombetes LED, la qual cosa suposarà un estalvi del 85%

Fotografía: Twitter (@joanribo)

L'Ajuntament de València aconseguirà un estalvi energètic en llum del 85%

L’Ajuntament de València, després d’atorgar licitació al segon Pla d’Intervenció en l’Enllumenat Públic IDAE II, ha començat a desenvolupar el projecte mitjançant el qual realitzarà la substitució d’una estesa elèctrica de 7.975 fanals. Aquest pla pretén racionalitzar el consum elèctric, alhora que cerca un consum més responsable i sostenible.

‘El Pla d’Intervenció en l’Enllumenat Públic IDAE II ha tingut un cost total d’uns quatre milions d’euros, pagats mitjançant un préstec a 10 anys amb un interés del 0%’.

La despesa elèctrica generada per la il·luminació de les vies públiques a València ha portat amb si importants factures i quotes de despesa energètica desmesurades, no obstant això, després de la implantació del present projecte, es preveu una reducció en la despesa pública en il·luminació de fins al 85%. La posada en funcionament del pla realitzarà la substitució de 6.036 fanals del tipus València i d’altres 1.939 del model Ferran VII, els quals són els models d’il·luminació que més despesa generen, per altres el funcionament de les quals es basa en unes plaques LED que projecten la llum cap avall. Aquesta substitució preveu un estalvi anual que superarà el milió d’euros.

Un Pla d’estalvi ja consolidat

L’alcalde de València, Joan Ribó, va assenyalar el maig passat que “hem baixat un 23,3% el consum total d’electricitat, la qual cosa suposa un estalvi molt important de 4,6 milions d’euros i molts megavats que hem deixat de consumir, que és alguna cosa molt positiu des del punt de vista de la sostenibilitat”. L’Ajuntament ha rebaixat enormement el seu consum d’electricitat al llarg dels quatre últims anys, i espera augmentar el seu estalvi energètic encara més després de l’aplicació del Pla d’Intervenció en l’Enllumenat Públic. Tal com assenyalava Ribó, “hem eliminat els punts de llum en forma de ‘chupa-chups’ i ara volem eliminar les boles que estan provocant molta contaminació lumínica en els primers pisos de molts habitatges. A més que guanyem eficiència, disminuïm les molèsties que es puguen ocasionar al veïnat i aconseguim també un important estalvi econòmic”.

A més, l’ajuntament ha apostat per un to de llum càlid, la temperatura de la qual de color siga inferior als 3.000 K, en aquest cas, la nova estesa lumínica oferirà una il·luminació de tons groguencs, amb una temperatura de color de 2.700 K

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 20 =