25n
Orgull
Orgull

Àgueda Micó, relegida per a liderar Més Compromís amb el 61,7% dels vots

Àgueda Micó, relegida per a liderar Més Compromís amb el 61,7% dels vots
27/06/2021 -

L’actual secretària general del Bloc-Compromís –que passa a dir-se Més Compromís–, Àgueda Micó, ha sigut reelegida per a encapçalar la direcció de la formació, després de rebre el 61,7 per cent dels vots dels delegats en el VIII Congrés Nacional del Bloc-Compromís.

Prop de 800 delegats i delegades de la militància de l’organització valencianista han participat aquest cap de setmana en el congrés, celebrat en Fira València, en el qual s’ha votat el canvi de nom del partit per Més Compromís, s’han aprovat les ponències polítiques i estatutàries i s’ha reelegit a la direcció del partit.

Després de les valoracions dels dos candidats a la secretaria general a les 12 hores, els delegats han votat la nova direcció. Micó ha obtingut 427 vots, el 61,7%, per a repetir com a secretària general amb la seua candidatura ‘Força, poble, futur’, enfront dels 254 (el 36,7%) suports que ha aconseguit l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, amb el lema ‘Coratge’, segons han informat fonts de la formació. També s’han registrat deu vots en blanc i un nul.

D’aquesta manera, la candidatura ‘Força, poble, futur’ encapçalada per Àgueda Micó formarà la primera Executiva Nacional de Més Compromís.

PONÈNCIA POLÍTICA

Prèviament a l’elecció de la direcció, els delegats han ratificat durant el matí d’aquest diumenge la ponència política de la formació, coordinada per Vicent Marzà, amb un 75,54 per cent de vots a favor (417), 133 abstencions (un 24,09%) i dos vots en contra (el 0,36%).

Sobre aquest tema, el conseller d’Educació s’ha mostrat “molt satisfet” amb el suport a la ponència i, en declaracions als mitjans, ha destacat que aquesta “ha estat enriquida amb més del 80 per cent de les esmenes que s’havien presentat, o ben transaccionades o ben acceptades”, un fet que mostra el “debat, pluralitat” i “capacitat d’arribar a acords” de la formació.

Marzà ha detallat que algunes esmenes s’han rebutjat, com el cas d’una que “tractava de suprimir una referència al suport de la Llei Trans”. Finalment, s’ha avalat “de forma amplíssima” que aquesta referència sí que ha d’estar en el text, “com no podria ser d’una altra manera”, ha dit.

CANVI DE NOM

Els debats congressuals van arrancar aquest dissabte al matí amb l’elecció de la taula i el debat i votació de l’informe de gestió de la secretària general, Àgueda Micó, i a continuació, es va iniciar el debat de les esmenes a la ponència estatutària, que han inclòs la votació del canvi de nom de la formació.

Així, el VIII Congrés Nacional del Bloc-Compromís ha ratificat aquest cap de setmana el canvi de nom de la formació, que passarà a dir-se Més-Compromís, així com l’informe de gestió presentat per l’actual secretària general, Àgueda Micó.

En concret, un 55,4 per cent dels delegats i delegades van votar a favor del canvi de nom a Més-Compromís, mentre que un 43,19% ho va fer a favor de mantindre l’actual denominació. Finalment, un 1,42% s’hi va abstindre, segons han informat fonts de la formació a Europa Press.

Per part seua, l’esmena que proposava mantindre la denominació actual, Bloc, va ser rebutjada, en rebre 313 vots en contra, 244 a favor i 8 abstencions.

Així mateix, els delegats van confirmar en la votació final l’aprovació de la ponència d’Estatuts del ja Més Compromís, que inclou tant el canvi de nom com la proposta del síndic de la coalició en Les Corts, Fran Ferri, per a afegir la paraula “antifeixista” dins de la denominació del projecte, que queda definit com “l’organització política unitària del nacionalisme valencià progressista, d’esquerres, ecologista, feminista i antifeixista”.

La ponència d’Estatuts va tirar avant amb 306 vots a favor, el 78,26%; 71 en contra, el 18,16% i 14 abstencions, el 3,58%. L’esmena de Ferri ha rebut 374 suports, el 97,91%, dos vots en contra i sis abstencions. El síndic justificava la proposta en què el nacionalisme valencià representa “els valors necessaris per a fer front al feixisme i les seues manifestacions actuals”.

GESTIÓ DE MICÓ

D’altra banda, els delegats i delegades van aprovar l’informe de gestió de legislatura presentat per l’actual secretària general, Àgueda Micó, amb 366 vots a favor, 80 en contra i 29 abstencions.

CONGRÉS NACIONAL

La celebració d’aquest Congrés Nacional del Bloc-Compromís estava fixada per a juny de 2020, però va ser ajornada per la situació sanitària i les restriccions que s’estaven aplicant en aqueix moment per la covid-19.

El procés precongressual del Bloc-Compromís va arrancar el dia 15 de març amb la publicació de les ponències estatutària i política, coordinades per Maria Josep Amigo i Vicent Marzà, respectivament, encara que abans ja s’havia fet la votació telemàtica per a triar la proposta de nou nom per al Bloc-Compromís. Ara, l’elecció de Més-Compromís ha sigut ratificada durant el VIII Congrés Nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + vint =