caixa popular

Agricultura organitza un simposi internacional sobre la Xylella i el seu efecte en la conca mediterrània

Agricultura organitza un simposi internacional sobre la Xylella i el seu efecte en la conca mediterrània
14/09/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha organitzat un simposi internacional sobre la situació actual i les perspectives de les malalties causades per Xylella fastidiosa en la conca mediterrània, que tindrà lloc el dia 28 de setembre en la seu de la Conselleria.

En primer lloc, es realitzaran ponències sobre la descripció de les malalties causades per este bacteri i els seus mètodes de diagnòstic per part d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

A més, l’Institut per la Protezione Sostenibile delle Piulador exposarà la situació d’esta malaltia a Itàlia, el país més afectat actualment i on es va realitzar la primera detecció a Europa. Així mateix, s’explicaran els dos projectes europeus d’investigació que intenten abordar este problema, en els quals participa activament l’IVIA.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient detallarà les actuacions que s’estan desenvolupant per a fer front a la malaltia en la Unió Europea i a Espanya, així com la normativa relacionada amb els plans de contenció.

El personal tècnic de la Generalitat i del Govern Balear explicarà les actuacions que es duen a terme en ambdós territoris. D’especial importància és l’experiència balear, ja que a Mallorca es va realitzar la primera detecció del bacteri en territori nacional i posteriorment es va detectar en totes les illes excepte a Formentera.

Des de la Universitat de Califòrnia s’aportarà una visió sobre l’experiència acumulada des de fa més de 50 anys respecte a les malalties produïdes per Xylella en nombrosos cultius.

L’acció contra la Xylella a la Comunitat Valenciana

La conselleria manté la vigilància enfront de l’amenaça de la Xylella fastidiosa, amb especial atenció a les oliveres i ametlers. Fins al moment, els únics positius s’han Donat en el brot inicial detectat entorn de la Marina d’Alacant.

Les mostres que han Donat positiu fins a la data només han sigut d’ametler, de la subespècie múltiplex i en les parcel·les infectades, i a 150 metres a la redona (50 metres més del que prescriu la norma), s’han realitzat tractaments insecticides contra els possibles vectors. A continuació s’ha procedit a l’arrancada i destrucció del material afectat per trituració en la mateixa parcel·la, segons les obligacions previstes en l’article 6 de la Decisió europea 2015/879 i les seues modificacions. Fins ara s’han arrancat entorn de 300 arbres en una superfície d’aproximadament 14 hectàrees a Alacant.

La Conselleria desenrotlla les mesures previstes en el Pla de Contingència de la Comunitat Valenciana, intensificant les anàlisis, mostrejos, inspeccions i prospeccions en plantacions, vivers i jardins, i aplicant les mesures preventives de trampege, amb més de 1.160 punts de control dels insectes vectors, estratègicament situats.

Fins ara, s’han arreplegat 2.150 mostres a la Comunitat Valenciana 1.070 a València (a causa d’una gran concentració de vivers), 805 a Alacant i 275 a Castelló. El nombre total de vivers examinats ha sigut 1.487.

La conselleria disposa d’una pàgina web específica (consultar ací) i ha habilitat un telèfon d’atenció al ciutadà (900 532 000) i un adreça electrònica xylella@gva.es per a atendre totes les consultes i avisos que puguen sorgir. Així mateix, s’actualitza la informació disponible sobre plagues en consultar ací


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + huit =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios