caixa popular

Agricultura fomenta amb 1,6 milions d'euros la integració cooperativa agroalimentària

Agricultura fomenta amb 1,6 milions d'euros la integració cooperativa agroalimentària
01/03/2018 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural fomenta amb 1.596.500 euros la integració cooperativa agroalimentària en 2018 a la Comunitat Valenciana.

Estes ajudes, la convocatòria de les quals es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en l’enllaç consultar aquí , estan orientades a incrementar la dimensió de les entitats cooperatives, impulsant la concentració cooperativa i la intercooperació per a, d’esta manera, facilitar l’exercici d’activitats econòmiques i socials en l’àmbit rural, amb la millora de la qualitat, les condicions mediambientals i la capacitat de creació d’ocupació.

En definitiva, es perseguix una orientació al mercat de les cooperatives, potenciar el seu nivell de competitivitat i la modernització de la seua oferta per a contribuir al seu desenvolupament i reforçar la seua posició en la indústria agroalimentària i en el comerç, tant en el mercat interior com a exterior.

En la resolució publicada en el DOGV s’oferix informació administrativa per a sol·licitar esta via de finançament, de la que hi ha un mes de termini per a la seua sol·licitud.

Es podran subvencionar les inversions materials, com a construcció, adquisició i millora de béns immobles, maquinària i béns d’equip, elements mòbils i programes informàtics. També es podran considerar els gastos de constitució de la nova entitat i d’assessoria per a la preparació del projecte d’integració i de la inversió auxiliable.

A més, seran subvencionables els gastos de lloguer d’immobles destinats a oficines, així com material consumible, servicis de comunicacions, energia elèctrica, subministrament d’aigua i neteja de locals; assessorament jurídic, fiscal, laboral i elaboració d’auditories; retribucions del personal tècnic, d’administració i direcció, directament relacionat amb el projecte, incloent-hi els gastos de formació necessaris per a adaptar-se a la nova estructura.

També seran auxiliables, els gastos de personal derivats de l’adequació de les plantilles laborals, a la situació resultant després de la integració; dietes i gastos de viatge relacionats amb el procés d’integració, inclòs el lloguer de vehicles; gastos d’amortització dels actius que siga necessari desinvertir a causa de la integració, que hauran d’estar avalats per l’informe d’auditoria corresponent.

La Comunitat Valenciana compta amb 336 cooperatives agràries de primer grau, amb al voltant de 197.500 socis i 22.500 treballadors.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018