caixa popular

Agricultura fixa les bases per a les ajudes a la incorporació d'agricultors a les figures de qualitat

Agricultura fixa les bases per a les ajudes a la incorporació d'agricultors a les figures de qualitat
25/08/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha fixat les bases de les ajudes a la incorporació d’agricultors i agrupacions d’agricultors en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris reconegut per la UE amb reglaments específics, i a les activitats d’informació i promoció portades vinculades amb les mateixes.

L’objectiu d’estes ajudes és el foment de la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada reconeguts per la UE (DOs, IGPs i producció ecològica), així com de la millora de la seua competitivitat agrícola i millora contínua de la qualitat d’estes produccions i els seus productes.

També es busca donar a conéixer els consumidors els productes d’alta qualitat amb garantia d’origen a la Comunitat Valenciana, posant en valor la producció local i potenciant la diversificació econòmica i creació d’ocupació vinculada al territori.

En concret, es finançaran els costos ocasionats per la inscripció en un règim de qualitat de productes subvencionats, la quota anual de participació en un règim de qualitat de productes subvencionats i el cost dels controls necessaris per a comprovar el compliment del plec de condicions del règim: inspecció de camp, control documental i analítica, entre altres.

D’esta manera, es pretén reduir els costos addicionals que representa la certificació en figures de qualitat UE durant els primers anys, compensant els sobrecostos inicials i incentivant sistemes de producció diferenciats vinculats al territori i respectuosos amb el medi ambient.

Així mateix, l’ajuda en informació i promoció sobre els productes de qualitat diferenciada pretén situar i consolidar la presència dels nostres productes en els mercats i la seua incorporació als hàbits dels consumidors, en un mercat agrari global.

D’esta manera, la Conselleria posa en marxa les accions previstes en 2017 per a donar compliment a la nova política de foment de la qualitat diferenciada de la Conselleria i també del primer Pla Valencià de la Producció Ecològica. Estes ajudes s’emmarquen en el Programa de Desenrotllament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenrotllament Rural (FEADER).


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris